Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Politiet har funnet opptak fra overvåkningskamera etter politidrapet



Dataetterforskere har klart å gjenopprette filer fra en CCTV-server fra huset til Praween Chanklai, også kjent som "Kamnan Nok", som de håper vil gi etterforskerne viktig informasjon om hva som faktisk skjedde der den 6. september, da en politimann ble skutt og drept og en annen skadet, angivelig av Praween og hans livvakten hans.

En politikilde sier at de gjenopprettede filene ikke kan åpnes ennå, og at de først må klones til en ny server. Deretter kan filene åpnes, men det er en prosess som tar fire til seks timer.

Dataetterforskerne forsøker fortsatt å gjenopprette filer fra en annen server som ble funnet under etterforskningen, men uten hell så langt.

Begge serverne ble funnet dumpet i en kanal bak et tempel i Ta Kong-distriktet, der de ble funnet av en av Praweens ansatte, antakelig i et forsøk på å skjule eller ødelegge bevis.

Visepolitisjef Surachate Hakparn sa i dag at de hadde funnet bilder fra 13 av de 15 overvåkningskameraene i Praweens hus.

– Bildene er uskadde og tydelige, sa han, og la til at han vil holde en pressekonferanse i kveld for å offentliggjøre detaljer fra overvåkningssystemet.

Han sier at han har hatt et møte med riksrevisjonen for å diskutere en etterforskning av Praweens byggefirmaer, men at det ikke har kommet noen klager på hans to byggefirmaer fra konkurrenter, sannsynligvis fordi de er redde for ham.

Kilde: Thai PBS
RSS