Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Pattaya-restaurant etterforskes for overprising



Et spisested i Pattaya har påkalt seg myndighetenes søkelys etter å ha forlangt 70 baht for en tallerken med ris og to stekte egg.

Denne prisen blir i utgangspunktet ansett som for høy, og etablissementet manglet tydelig prisskilting, skriver Pattaya Mail.

Lokale myndigheter har fått klar ordre fra landets handelsdepartement om å sjekke det aktuelle spisestedet i Pattaya. Avhengig av resultatene av etterforskningen kan det bli iverksatt rettslige tiltak.

Foreløpige funn tyder på at selv om gjennomsnittsprisen for hurtigmatretter ligger på rundt 70 baht, anses det som urimelig å ta dette beløpet for en enkel rett med ris og to stekte egg. I tillegg unnlot restauranten å vise en tydelig prisliste, men viste bare en meny med ulike retter. Spisestedet er blitt bemerket for å ha urimelige priser.

Den endelige avgjørelsen vil bli basert på inspeksjonsresultatene. Hvis det bekreftes at det er begått forsettlige overtredelser, vil det bli iverksatt rettslige skritt i henhold til lovene som regulerer prising av varer og tjenester.

Manglende prismerking kan føre til en bot på opptil 10.000 baht, og urimelig prising kan føre til fengsel i opptil syv år og/eller en bot på opptil 140.000 baht. Publikum oppfordres til å rapportere om urettferdig praksis fra butikker via hotline 1569, og avgjørelser vil bli tatt på grunnlag av fakta og bevis som er samlet inn.

Kilde: Pattaya Mail
RSS