Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Gisler reddet etter åtte timers drama i Bangkok-forstad



En mann ble funnet død i et hus i Rama 2 Road-området i Bangkok etter en åtte timer lang gisseldrama med politiet. Politiet bestemte seg for å storme huset etter at mannen hadde skutt en politibetjent og skadet en annen.

Mannen skal ha hatt psykiske problemer og slo sin egen datter i ansiktet med en pistol etter å ha tatt sine fire familiemedlemmer som gisler under dramaet, som varte fra kl. 21.35 til ca. kl. 05.30 i morges.

Beleiringen begynte i går kveld da en politienhet fra Tha Kham politistasjon, rykket ut til et hus i boligområdet DK på Kanchana-Rama 2 Road etter å ha mottatt en rapport om at en mann holdt familiemedlemmer som gisler.

To politimenn nærmet seg huset for å undersøke saken, men ble skutt, angivelig av noen i huset. ble reddet ut av en utrykningsenhet og kjørt til et sykehus i nærheten. Den ene politimannen ble erklært død kort tid etter ankomst.

Flere politifolk, inkludert et SWAT-team, ble sendt til huset. Området rundt ble sperret av mens bevæpnede politifolk beleiret huset fra trygg avstand.

Politiets forhandlere forsøkte å overtale mannen til å løslate familien sin og overgi seg.

Politiet sier at det av og til ble avfyrt skudd fra huset frem til klokken 02.40 natt til i dag. Politiet besvarte ikke ilden. Klokken 05.20 ble tre sjokkgranater kastet inn i huset da politiet stormet boligen.

Politiet sier til media at gisseltagerne ble funnet død i huset, uten å gå nærmere inn på hvordan han hadde dødd. Fire gisler ble brakt trygt ut av huset, deriblant datteren med skader i ansiktet.

Politiet på sin side sier at de fulgte reglene for innsats i en gisselsituasjon til punkt og prikke, og la til at den døde politimannens familie vil få full kompensasjon.

Ifølge politiet var den nå omkomne gisseltakeren våpensamler og pleide å trene på en skytebane. Fire pistoler, kaliber .38, 9mm og 11mm, og en hagle ble funnet i huset.

For omtrent en måned siden rykket en nødetat ut til huset etter å ha blitt bedt av politiet om å ta med en mann med psykiske problemer til sykehus. De måtte raskt trekke seg tilbake da mannen truet med de med våpen.

Kilde: Thai PBS
RSS