Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand med infrastrukturprosjekter til 2,68 billioner baht



Thailands transportdepartement lanserer et omfattende investeringsinitiativ til en verdi av 2,68 billioner baht for å revolusjonere Thailands transportinfrastruktur og støtte bærekraftig logistikk.

Prosjektet vil fokusere på å utvide jernbanenettet, oppgradere viktige flyplasser og fremme grønn logistikk for å redusere trafikkbelastningen på veiene og senke klimagassutslippene med 45,6 millioner tonn innen 2030.

Dette initiativet er en del av handlingsplanen for nasjonalt fastsatte bidrag (NDC) for 2021-2030, som er i tråd med Thailands klimamål under Parisavtalen.

Det skal prioriteres elektrifisering av offentlig transport. Planen er blant annet å introdusere 3.100 elektriske busser i Bangkok innen utgangen av dette året, og ytterligere 1.520 skal tas i bruk innen 2025.

De utvider også det elektriske tognettverket i Bangkok og storbyområdene, med et mål om 554 kilometer med elektrisk tog innen september 2025. Dette vil bli ledsaget av et enhetlig billettsystem og en fastpris på 20 baht per reise.

Viktige jernbaneprosjekter omfatter utbygging av dobbeltspor og høyhastighetstog. Blant de viktigste initiativene er høyhastighetstoget mellom Bangkok og Nakhon Ratchasima og høyhastighetstogprosjektet mellom de tre flyplassene Don Mueang, Suvarnabhumi og U-Tapao.

Departementet planlegger også å innføre bybanesystemer i viktige regionale byer som Chiang Mai, Khon Kaen og Phuket.

For å effektivisere logistikken har departementet allerede ferdigstilt 4.044 kilometer med dobbeltsporede jernbanelinjer, og planlegger å bygge ytterligere 1 479 kilometer innen 2029. Planen for lyntog omfatter en tre-lufthavnsforbindelse, en 220 kilometer lang rute med et budsjett på 226,7 milliarder baht, og den thailandsk-kinesiske lyntogbanen fra Bangkok til Nakhon Ratchasima, som for tiden er under bygging.

Kilde: NNT
RSS