Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

To døde i Bangkok - 25 syke av metanolforgiftning



To person er døde etter å ha drukket hjemmebrent metanol i Bangkok. To søsken ble arrestert for å ha produsert og distribuert det ulovlige brennevinet i det nordlige Bangkok.

Thailandske myndighets sier i dag mandag morgen, lokal tid, at 25 ofre fortsatt befant seg på sykehus. De fleste av de, 16, befant seg på Nopparat Rajathanee Hospital i Bangkoks Khannayao-distrikt. To av ofrene var avhengig av respirator, og til 17 trengte dialyse.

Utbruddet av metanolforgiftning fra hjemmebrent begynte sist torsdag, med det første dødsfallet på lørdag. Myndighetene stengte da 18 brennevinsboder i Khannayao, Khlong Sam Wa, Lat Krabang, Min Buri, Nong Chok og Prawet-distriktene i Bangkok, side de er mistenkt for å selge det ulovlige brygget.

Ifølge thailandske myndigheter er ikke metanol i brennevin nødvendigvis farlig, men at det ikke kan overstige 1.000 ppm (parts per million). Prøver fra slike boder inneholdt imidlertid så mye som 100.000 ppm, ifølge myndighetene. Selgerne kan være uvitende om det farlige innholdet i råvaren fra leverandørene sine.

Ifølge myndighetene fikk bodeieierne brennevin fra en kvinne. Kvinnen sa at hun laget brennevinet etter oppskriften til sin avdøde far, og at hun kjøpte ingrediensene fra to brødre.

Brødrene, 46 og 44 år gamle, ble arrestert søndag. Begge insisterte på at de hadde kjøpt 95 % etanol, blandet det med vanlig vann ned til 35 % alkohol og solgt blandingen til kvinnen.

Politiet har siktet brødrene for å ha produsert brennevin uten tillatelse, og venter på laboratorietester av spriten deres.

Øverst: Tjenestemenn fra Department of Medical Services inspiserer en hjemmebrentbod i Bangkok lørdag. (Foto fra departementet)

Kilde: Bangkok Post

RSS