Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Meteorologiske: – La Nina har startet



La Nina har begynt å påvirke det lokale været, ifølge det thailandske meteorologiske instituttet. Selv om det har regnet mye i enkelte områder, sier myndighetene at vannmengden i reservoarene ved de store demningene kanskje ikke er tilstrekkelig til å dekke behovet i tørketiden, som varer fra november til april.

La Ninas starte var merkbart i Thailand i juli, og mønsteret vil sannsynligvis fortsette til tidlig neste år, ifølge instituttets værprognoser. Det vil føre til store nedbørsmengder over hele landet, i tillegg til tropiske stormer i august og september.

Den kumulative nedbørsmengden fra 20. mai til 1. august økte med 15 % sammenlignet med samme periode i fjor, og førte til oversvømmelser i 37 provinser.

Deler av 12 provinser står under vann, og de hardest rammede er Chachoengsao, Chiang Rai, Chiang Mai, Kalasin, Roi Et, Ubon Ratchathani og Yasothon.

– Årets La Nina vil ikke bli så alvorlig som tidligere forventet, takket være faktorer som lufttrykk og monsunbassenger, sier Paitoon Kengkarnchang, ved Office of the National Water Resources (ONWR), med henvisning til informasjon fra National Hydroinformatics Data Center.

Til tross for at det er ventet mye regn fra august til oktober i enkelte områder i nedre del av nord, på de sentrale slettene og i vest, er det bekymring for at vannforsyningene ikke vil være tilstrekkelige til tørketiden.

Nedbøren uteblir ofte fra reservoarene til noen av de store dammene, deriblant Bhumibol og Sirikit, som for øyeblikket har lave vannnivåer.

Han sa imidlertid at to andre store demninger, Srinakarin og Vajiralongkorn, forventes å dra nytte av La Nina, ettersom de vil få store mengder vann fra den siste tidens nedbør som har fylt opp Mae Klong-elven.

– Vannet fra disse dammene vil bli brukt lokalt og til å forsyne Tha Chin-elvens nedbørfelt og Bangkok, sier han.

Paitoon sa at myndighetene har sluppet ut vann fra elvene Chi og Mun i nordøst for å forberede seg på mer nedbør.

Han la til at de vil vurdere situasjonen for å sikre at dammene har nok vann til den kommende tørketiden.

I en relatert utvikling ble det rapportert at vann fra Mekong-elven hadde satt Sawan Chai Khong Road i Muang-distriktet i Nakhon Phanom-provinsen under vann i dag, torsdag.

Vannet flommet inn på jordbruksmarker over en kilometer lang strekning, til en dybde på 40-50 centimeter, noe som gjorde det vanskelig å reise langs ruten.

Departementet for katastrofeforebygging og -begrensning har advart lokalbefolkningen om fortsatt kraftig nedbør i den nordlige regionen og Laos, og foreslår at vannstanden i Mekong-elven overvåkes nøye.

Øverst: Vannstanden i Mekong-elven i Nakhon Phanom-provinsen nådde 9,5 meter torsdag, bare 3 meter under det kritiske nivået, etter flere dager med kraftig regn. (Foto: Pattanapong Sripiachai)

Kilde: Bangkok Post


RSS