Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Paetongtarn avviser at pappa beordret stopp i ‘pengedrysset’



Thailands nyutnevnte statsminister Paetongtarn Shinawatra avviser benektet at hennes far Thaksin Shinawatra har bedt henne om å avslutte den kontroversielle ‘pengsdryss’ordningen med digitale lommebøker.

Under en spørsmål-og-svar-seanse i Voice Space-bygningen i Bangkok, der hun mottok en kongelig ordre om å utnevne henne til ny statsminister, sa Paetongtarn at det ikke er sant at hennes far beordret hennes nye regjering til å avslutte ‘pengedrysset’.

Paetongtarn forklarte at faren ikke hadde noen myndighet over hennes regjering, men siden han «er en person som er respektert av mange, kan jeg søke råd hos ham avhengig av hans ekspertise».

Hun sa at Thaksin rett og slett rådet henne til å søke flere meninger om den kontroversielle ordningen med digitale lommebøker, der den forrige regjeringen til Srettha Thavisin planla å dele ut 10.000 baht til rundt 45 millioner kvalifiserte thaier over 16 år.

– Den digitale lommebokordningen er et prosjekt vi har tenkt å bruke som en viktig økonomisk stimulans, sa Paetongtarn.

– Vi brukte prosjektet som en kampanjepolitikk. Vi har tenkt godt gjennom det, og i løpet av det siste året har det skjedd mange hendelser, og den økonomiske situasjonen har endret seg, så vi må lytte til flere meninger. Det vil være i tråd med loven om finansiell disiplin.

Paetongtarn avviser at hennes regjering vil bli diktert eller påvirket av faren.

På spørsmål om hun fryktet at hennes regjering ville bli utsatt for et kupp som hennes far og hennes tante Yingluck Shinawatras, og at hun senere ville bli saksøkt, svarte hun: – Det er det ingen som ønsker å oppleve. Pappa og tanten min ville ikke ha det slik. Jeg har tenkt å ta mitt ansvar på best mulig måte.

Hun la til at det bare var en tilfeldighet at faren fikk en kongelig benådning for å avslutte fengselsoppholdet sitt samtidig som hun fikk en kongelig ordre om å utnevne henne til statsminister.

– Jeg anser det som den største ære for pappa å bli benådet av kongen. Nå setter jeg og familien pris på den høyeste kongelige vennligheten, sa Paetongtarn til applaus fra Pheu Thais parlamentsmedlemmer og overgangsministre.

En utenlandsk reporter spurte om regjeringens politikk, og Paetongtarn svarte at hun ville fortsette politikken til tidligere statsminister Srettha Thavisin og forsøke å skape tillit til landet blant det internasjonale samfunnet.

Kilde: The Nation

RSS