Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Russer arrestert for ulovlig mc-utleie på Phuket



En russisk statsborger (26) ble arrestert på Phuket for ulovlig utleie av kjøretøy, meldte Sakhu politistasjon i går, fredag. Arrestasjonen er den første i sitt slag etter at politiet kunngjorde en aksjon mot utenlandsk eide og drevne utleiefirmaer og en razzia mot et bilutleiefirma i Srisoonthorn 19. mars.

26 åringen ble arrestert sent torsdag kveld da han overleverte en rød Honda CBR 650 til en thailandsk kunde som viste seg å være en forkledd politibetjent.

Russeren ble pågrepet mens han overleverte den store sykkelen i nærheten av The Title Residence Naiyang, et leilighetskompleks som er populært blant russiske statsborgere.

Ifølge rapporten var mannen registrert som bosatt i et annet område. Den mistenkte hadde adresse i Habitown Koh Kaew, et eksklusivt boligområde i nærheten av British International School Phuket og ikke langt fra det russiske generalkonsulatet.

Mannen ble siktet for ulovlig arbeid og risikerer en bot på 5.000-50 000 baht og påfølgende utvisning.

Det thailandske politiet har økt innsatsen dramatisk for å bekjempe ulovlig utenlandsk virksomhet på Phuket, noe som har resultert i arrestasjon og påfølgende deportasjon av 50 utenlandske statsborgere for ulovlig arbeid på øya fra 1. oktober 2023 til 19. mars 2024.

Med 50 arrestasjoner på bare fem og en halv måned har politiet i Phuket overgått resultatene fra forrige regnskapsår, da bare 11 utenlandske statsborgere ble arrestert for ulovlig arbeid i løpet av 12 måneder fra 1. november 2022 til 31. oktober 2023.

Kilde: The Phuket News
RSS