Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Sykehusdirektør i Bangkok vil sette røykere i 'gasskammer'



Direktøren for Mongkutwattana-sykehuset i Bangkok lover å låse inn trassige røykere i «gasskamre» til de inhalerer 100 % av sin sigarettrøyk.

Generalmajor Dr. Rienthong Nanna (bildet øverst), direktøren for det private sykehuset i hovedstadens Laksi-distrikt, skrev på sin Facebook-side i dag, søndag, at han vil bruke tidligere donerte offentlige telefonkiosker for å disiplinere alle som trosser røykeforbudet på sykehuset.

Ifølge innlegget ble telefonkioskene donert for å støtte covid-19-screening ved sykehuset mellom 2020 og 2022.

De vil bli brukt som «gasskamre» der folk vil bli innesperret hvis de våger å røyke på sykehuset hans.

«I de innovative gasskamrene kan de som trosser røykeforbudet på Mongkutwattana sykehus, inhalere røyken fra sine egne sigaretter. Røyken vil ikke slippe ut og irritere eller skade publikum, men den vil ødelegge helsen til røykerne selv», skriver generalmajor Rienthong.

Kabinettene vil være utstyrt med sensorer som registrerer røyk. Når røyken i slike båser forsvinner, vil dørene automatisk låses opp, og trassige røykere kan da forlate båsene, skrev han.

Han sa at han ikke lenger ville slå «egoistiske» røykere på sykehuset sitt, men i stedet sette dem i «gasskamrene».

Nylig skapte generalmajor Rienthong overskrifter da han ga en tenåring som røykte på sykehuset hans en ørefik.

Direktøren sa at han måtte gå hardt til verks for å beskytte helsen til andre besøkende og pasienter fordi sigarettrøyk fra et rom eller et toalettrom ville sirkulere i hele sykehuset - inkludert pasientavdelinger - gjennom bygningens klimaanlegg og ventilasjonssystemer.

Overgrepet førte til en rettssak mot ham. I mellomtiden viste det seg at tenåringen angivelig var i besittelse av heroin under besøket på sykehuset.

RSS