Stacks Image 903

Thailands politisjef anmeldt for korrupsjon



Advokat Sittra Biabungkerd leverte mandag inn en politianmeldelse mot den nasjonale politisjefen, Torsak Sukvimol, hans kone og eierne av to muldyrkontoer for hvitvasking av penger.

Han sa at ingen av anklagene om misligheter som han hadde fremsatt i henhold til paragraf 157 i straffeloven, ennå var blitt fulgt opp av politiet.

Sittra, som er generalsekretær i Foundation of People's Lawyers, leverte 175 bevis, deriblant regnskap over finansielle transaksjoner, til Tao Poon politistasjon. De samme bevisene ble tidligere levert til antikorrupsjonsavdelingen på søndag.

Sittra sa at han leverte anmeldelsen til Tao Poon-stasjonen i forventning om at stasjonen kunne ha bevis som knytter den anklagede gruppen til en person ved navn Pimwilai, som er mistenkt i BNKMaster-saken. Saken omfatter også en anklage om hvitvasking av penger mot visepolitisjef Surachate Hakparn.

– Hvis jeg ikke var trygg, ville jeg ikke våget å anklage politisjefen, for det er stor sjanse for at det er jeg som blir tiltalt, sier Sittra.

Han sa at han også dro til Southern Bangkok Criminal Court for å transkribere den henlagte ærekrenkelsesanklagen som Torsak rettet mot ham i forrige uke, for å studere saken nærmere.

Tidligere på Tao Poon-stasjonen møtte Nuttawit Netijaruroj, lederen for Surachate «Big Joke» Hakparns juridiske team, stasjonssjefen angående tilleggsinformasjon som hans klient ønsket å legge frem.

Ifølge Nuttawit sa Surachate «Big Joke» Hakparn at ingen av de aktuelle økonomiske transaksjonene involverte ham eller hans kone. Nuttawit sier også at Surachate ikke forsøkte å unngå arrestordren.

– Det er merkelig at stevningene ble utstedt tre ganger i løpet av 10 dager. Normalt utstedes innkallingene med ca. 15 dagers mellomrom, sa han og la til at hans klient til tross for dette ikke hadde mottatt noen innkallingsdokumenter personlig.

Nuttawit påpekte at Surachate «Big Joke» Hakparn på dette stadiet ikke var anklaget for misligheter, og han stilte spørsmål ved hvorfor saken ikke var sendt til den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen. Det hadde gått 120 dager siden anmeldelsen først ble innlevert til politiet 3. desember i fjor, og fristen på 30 dager for å sende den til antikorrupsjonsorganet var for lengst overskredet.

Øverst: Advokat Sittra Biabungkerd leverer inn sin anmeldelse på Tao Poon politistasjon mandag. (Foto gjengitt)

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand