Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Flytter tilbake til Don Mueang fra 1. oktober



Thai AirAsia X (XJ) har besluttet å flytte alle flyvninger fra Bangkoks Suvarnabhumi lufthavn (BKK) til Don Mueang lufthavn (DMK) fra og med 1. oktober 2024.

Flyttingen av XJs flyvninger kommer etter vellykket koordinering med Airports of Thailand (AOT) og Civil Aviation Authority of Thailand, og er i tråd med regjeringens ambisjon om å posisjonere Thailand som et viktig luftfartsknutepunkt i regionen og forbedre reiseforbindelsene.

– Flyttingen av Thai AirAsia X til Don Mueang lufthavn betyr at vi vender tilbake til våre røtter. Vi integreres i det omfattende AirAsia-nettverket, som har en innenlands markedsandel på over 40 % i Thailand og tilbyr et pulserende internasjonalt nettverk som dekker Stor-Kina, India, Sør-Asia, Asean og Japan, med totalt 93 ruter som betjenes av 1250 ukentlige flyvninger, noe som gir mange muligheter for FlyThru-tjenester, sier Tassapon Bijleveld, administrerende direktør i Thai AirAsia X.

Fra 1. oktober vil passasjerer med XJ som reiser til destinasjoner som Seoul (SEL), Tokyo (TYO), Osaka (OSA), Nagoya (NGO), Sapporo (SPK), Shanghai (SHA) og Sydney (SYD) ha avgang fra DMK. Det er imidlertid ikke alle XJ-flyvninger som vil operere fra DMK til å begynne med.

Thai AirAsia (flight code FD), som flyr fra BKK til Chiang Mai (CNX), Phuket (HKT), Krabi (KBV), Hat Yai (HDY) og Thai AirAsia X (flight code D7), som flyr til Kuala Lumpur (KUL), vil fortsette å ha base på Suvarnabhumi lufthavn.

Thai AirAsia X har i dag en flåte på åtte Airbus A330-fly, som forventes å bli utvidet til 11 innen utgangen av 2024, og planlegger å introdusere 3-5 nye fly årlig for å støtte opp om en bærekraftig vekststrategi.

Kilde: Bangkok One
RSS