Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Seks falske leger arrestert i klinikkrazziaer



Seks falske leger har blitt arrestert under politirazziaer på medisinske og kosmetiske klinikker i Bangkoks naboprovinser Pathum Thani og Nonthaburi.

Politiet raidet klinikker på fem steder i de to sentrale provinsene etter klager fra offentlige helsemyndigheter og lokale innbyggere om at ukvalifiserte personer utførte kosmetiske og medisinske behandlinger.

Etterforskerne verifiserte deretter påstandene på fem steder.

På den første klinikken, som ligger i Talaad Thai i Khlong Luang-distriktet i Pathum Thani, fortalte en kvinne (53) politiet at hun var lege som ga behandling. Hun hadde imidlertid ikke legelisens. Senere innrømmet hun at hun bare hadde fullført Mathayom Suksa 6 (12. klasse).

En klinikk for kosmetisk behandling på Rangsit-Nakhon Nayok Road, en medisinsk klinikk i tambon Ban Mai, begge i Pathum Than, en medisinsk klinikk i Bang Yai i Nonthaburi og en spa-salong i Lam Pak Kud i Pathum Thani ble også raidet. En mann og fire kvinner ble pågrepet, og 29 bevisgjenstander ble beslaglagt.

Politiet undersøkte de mistenktes kompetansebevis og fant ut at én person hadde fullført ungdomsskolenivå fra en skole for ikke-formell utdanning, én hadde et sertifikat fra en yrkesskole, én hadde en bachelorgrad i sykepleie og én hadde en bachelorgrad i medisinsk teknologi. Den siste personen hadde en bachelorgrad i informatikk, men hadde også utdannet seg til hjelpepleier.

De seks mistenkte er ble tiltalt for å ha arbeidet som leger uten lisens. Noen av dem ble i tillegg siktet for å ha drevet legeklinikker uten tillatelse.

Øverst: En politibetjent ber en kvinne om å signere et dokument under en razzia på en av fem klinikker i Pathum Thani og Nonthaburi, der seks ukvalifiserte leger ble arrestert. (Foto levert/Wassayos Ngamkham)

Kilde: Bangkok Post

RSS