Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Alkoholsalg forbudt lørdag og søndag



Lørdag 20. juli 2024 markerer Thailand Dharma-dagen, etterfulgt av starten på den buddhistiske fastetiden søndag 21. juli 2024.

Disse store religiøse dagene har blitt hedret av det thailandske folket i generasjoner. I løpet av denne perioden vil innbyggerne delta i aktiviteter for å gjøre seg fortjent til buddhismen, gi almisser, overholde forskrifter og delta i religiøs praksis ved ulike templer, og på den måten fremme buddhismen blant den thailandske befolkningen.

I forbindelse med disse markeringene har den thailandske statsministerens kontor utstedt en kunngjøring som forbyr salg av alkoholholdige drikkevarer på religiøse høytider.

Ifølge kunngjøringen, som først ble datert 5. februar 2015, er det forbudt å selge alkohol på Makha Bucha-dagen, Visakha Bucha-dagen, Dharma-dagen, den buddhistiske fastedagen og den buddhistiske fastedagen, med unntak av i taxfreebutikker og på enkelte steder på internasjonale flyplassterminaler.

Salg av alkoholholdige drikkevarer vil derfor være forbudt fra midnatt fredag 19. juli 2024 til midnatt søndag 21. juli 2024.

Thailandske myndigheter har godkjent salg av alkohol på religiøse helligdager på store internasjonale flyplasser, inkludert Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket og Hat Yai.

RSS