Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Liggende buddha-statue brakk etter regnvær



Hodet på en 60 meter lang, liggende buddhastatue i sement ved et høyt respektert tempel i Doi Saket-distriktet i Chiang Mai brekk fredag etter flere dager med kraftig regnvær.

Abbeden ved Wat Phra That Doi Saket forsøkte først å holde hendelsen skjult for offentligheten ved å henge opp et lerret for å skjule den ødelagte buddhastatuen. Men en Facebook-bruker som kalte seg Khon Lanna la ut et bilde av det ødelagte hodet til den liggende Buddhaen søndag morgen, noe som påkalte seg medias oppmerksomhet.

Munker og noviser i tempelet sa at hendelsen skjedde ved 05.30 tiden fredag morgen. Da det gigantiske hodet på statuen falt ned på bakken, forårsaket det et kraftig brak, noe som fikk munkene og novisene til å komme ut for å se hva som hadde skjedd.

Tempelet forklarte at de ikke ønsket at nyheten skulle spres av frykt for at lokalbefolkningen skulle ta det som et dårlig tegn.

Tempelet begynte å bygge den gigantiske buddhastatuen i 2020, og konstruksjonen ble ferdigstilt i midten av dette året. Den liggende buddhastatuen var 59,99 meter lang.

Tempelet utførte et ritual for å velsigne statuen på torsdag, før den ble knust dagen etter.

Munker sa at kraftig regnvær kan ha ført til at sementhodet hadde samlet for mye vann og vekt, noe som førte til at det brakk av.

Kilde: The Nation
RSS