Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Trafikkpoliti tok angivelig bestikkelse fra japaner



En trafikkpolitibetjent, mistenkt for å ha krevd penger fra en japansk statsborger, har blitt forflyttet til en ‘inaktiv’ stilling, opplyser politisjef i Metropolitan Police, Thiti Sangsawang, i dag.

– Ved Tha Rua politistasjon har det blitt innlevert en anmeldelse mot betjenten for å ha bedt om bestikkelser, sier Thiti.

Hendelsen, som antas å ha funnet sted for flere år siden, ble nylig kjent da et videoklipp av møtet ble lagt ut på thailandske sosiale medier.

Klippet er filmet fra innsiden av bilen som ble kjørt av en japansk sjåfør, og viser hvordan han blir stoppet av en trafikkbetjent som utsteder en bot.

Betjenten ga sjåføren boten, men sjåføren sa at han ikke kunne lese den fordi alt var på thai. Han spurte betjenten hvor han kunne betale boten, eller om han kunne betale den på stedet.

Betjenten ba ham betale der og da, og sjåføren var i ferd med å overlevere en 500 baht-seddel da betjenten sa «put under, put under» på engelsk.

Japaneren la pengene under boten og ga den tilbake til betjenten.

Deretter kjørte sjåføren av gårde med kommentaren: «Dette skjer bare i Thailand, definitivt ikke i Japan.» Sjåføren var en kjent YouTuber som utforsket Thailand for sin YT-kanal.

Thiti sa at den aktuelle offiseren, som nå er løytnant, hadde rang som sersjant da hendelsen skjedde, en gang mellom 2016 og 2019.

Thiti la til at han allerede har snakket med betjenten, som hevdet at han vagt husket at han stoppet en bil i Ranong-krysset.

– Betjenten sa at han ikke husket så mye om hendelsen, og ba om mer tid til å gå gjennom detaljene, sier han.

Kilde: Thai PBS
RSS