Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

4 300 tonn smuglet svinekjøtt skal graves ned



Landbruks- og kooperativminister Thamanat Prompow har beordret myndighetene til å begrave 4.300 tonn beslaglagt svinekjøtt på en søppelfylling i Sa Kaeo.

– Kjøttet ble konfiskert i havnen i Laem Chabang i forbindelse med en etterforskning i juli. Forsendelsene besto av 161 containere og var verdt over 500 millioner baht, sier han.

Forebygging og bekjempelse av ulovlig import av landbruksvarer, spesielt smuglet svinekjøtt, er en prioritet for departementet for å forhindre dyreepidemier og markedsmanipulasjon og for å beskytte forbrukerne, la han til.

Department of Livestock Development vil føre tilsyn med nedgravingen av kadaverne på en søppelfylling ved Animal Nutrition Research and Development Centre i Sa Kaeo.

– Det vil ta fem dager å fullføre prosessen. Det smuglede svinekjøttet vil bli gravd ned i seks store groper kledd med polyetylen for å hindre at forråtnelsen påvirker omgivelsene, forklarer Somchuan.

Det er installert rør i gropene for å slippe ut gasser som oppstår ved forråtnelsen. Brenningsprosessen skal følge standardprosedyren fastsatt av Verdens dyrehelseorganisasjon.

Dr. Somchuan sier at en viktig bekymring når det gjelder smuglet svinekjøtt, er at det kan inneholde afrikansk svinepest, en smittsom og dødelig sykdom.

Fra 1. oktober i fjor til 31. august i år ble 1.142 tonn smuglet svinekjøtt til en verdi av 190 millioner baht konfiskert i 238 tilfeller i Thailand, ikke medregnet DSI-beslagene. Så langt er 1.049 tonn blitt destruert.

Kilde: Bangkok Post - Foto: Department of Livestock Development på Facebook
RSS