Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Chiang Mai sentrum oversvømmet igjen



Elven Ping gikk over sine bredder og oversvømte sentrum og andre forretningsområder i Chiang Mai sentrum sent tirsdag kveld.

Innbyggerne advares om at en ny stor flodbølge fra Chiang Dao-distriktet er ventet natt til onsdag.

Elven, som går gjennom byen, stiger fortsatt raskt. Ved målestasjonen Nawarat Bridge passerte vannstanden den kritiske grensen på 4,2 meter rundt midnatt, og steg til 4,45 meter rundt klokken 05.00 onsdag morgen. Deretter stabiliserte nivået seg.

Elven gikk over sine bredder og oversvømte forretningsområder på Chang Khan- og Charoen Prathet-veiene og Night Bazaar. Lavtliggende samfunn i Pa Daed og Nong Hoi-områdene ble også oversvømmet.

Chiang Mai kommune og statlige etater satte opp sandsekkbarrierer for å forsterke elvebreddene. Sandsekker som ble delt ut til lokalbefolkningen, og blir brukt til å beskytte deres lokalsamfunn.

Avløpsrør brast under belastningen, noe som økte problemene i store deler av sentrale områder. Vannet var 30-50 centimeter dypt, og noen veier var ufremkommelige for små kjøretøy. Mange innbyggere sa at det lignet på den verste flommen i Chiang Mai i 2022.

Onsdag advarte vanningskontor 1 innbyggerne om at de måtte forberede seg på flere oversvømmelser, ettersom avrenningen nordfra, utløst av kraftig regnvær i natt, var på vei fra elvene Mae Taeng og Nam Ping i Chiang Dao-distriktet. Det vil strømme inn i den allerede regntunge Ping-elven onsdag kveld. Dette ville øke vannstanden ytterligere.

Ping-elven overskred det maksimale nivået på 4,45 meter ved P1-vannstasjonen ved Nawarat-broen rundt kl. 05.00 om morgenen, opplyser myndighetene.

Vannpumper ble installert for å hjelpe til med å drenere flomrammede områder, og team med tunge ryddemaskiner jobbet tett sammen med andre etater for å hjelpe ofrene.

Chiang Mai kommune åpnet et midlertidig tilfluktsrom ved det kommunale sykehuset for ofre som trengte hjelp, særlig sengeliggende og eldre mennesker.

Mannskaper er satt i full beredskap for ankomsten av den forventede nye flommen onsdag kveld.

Øverst: En flomvoll av sandsekker og pumper hjelper til med å holde vannet ute av et samfunn ved elven i Chiang Mai onsdag morgen. (Foto: Panumet Tangraksa)

Kilde. Bangkok Post
RSS