Stacks Image 919

Godt fruktår for Thailand



Fruktsesongen 2024 nærmer seg slutten i Thailand, og prisene har steget kraftig i alle kategorier, inkludert durian, mangostan, rambutan, longkong, mango, litchi, appelsiner, pomelo, ananas og longan, noe som har fått bøndene til å le hele veien til banken.

Sesongen nærmer seg slutten, og prisene har økt i alle kategorier, noe som tilskrives fruktforvaltningsplanen for 2024, som omfattet seks nøkkeltiltak og 25 initiativer, melder The Nation

Det er lagt ned tiltak med å utvide hjemmemarkedet, fremme eksport til nye markeder og oppmuntre til videreforedling av produktene for å øke verdien. Dette har resultert i en vellykket avslutning på fruktsesongen, som markerer nok et gyllent år for bøndene, som har kunnet glede seg over høye priser og økte inntekter.

Med tanke på fruktforvaltningsplanen for 2025 er det tatt forberede tiltak i forkant av den nye sesongen. Disse tiltakene vil fokusere på å fremme produksjon og foredling, utvide det innenlandske og internasjonale markedet, forbedre handelseffektiviteten, legge til rette for handel og iverksette juridiske tiltak.

Når tiltakene er ferdigstilt, vil de bli diskutert med relevante offentlige og private sektorer, slik at de kan brukes proaktivt i fruktsesongen 2025.

Fruktsesongen i Øst-Thailand er allerede avsluttet, og prisene har steget i alle kategorier. I sør er sesongen nesten over, og 98,6 % av durianavlingen er høstet. Nord-Thailand nærmer seg også slutten av sesongen, og mangoproduksjonen er allerede fullført.

Når det gjelder eksport av fersk frukt, har 1,4 millioner tonn blitt eksportert i løpet av de første åtte månedene av 2024 (januar til august), til en verdi av 4,2 milliarder dollar, eller rundt 150 milliarder baht.

Kina er fortsatt det viktigste markedet takket være landets sterke kjøpekraft, med økende import. Andre potensielle markeder er Sør-Korea, Hongkong og Malaysia, som også har sett en økende import av thailandsk frisk frukt.

Kilde: The Nation

RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand