Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand tok sin femte OL-medalje

Thailandske utøvere sikret seg ytterligere tre medaljer i taekwondo og vektløfting i OL i Paris torsdag, noe som gir totalt fem medaljer til Thailand så langt.

Den thailandske taekwondo-stjernen Panipak Wongpattanakit beholdt OL-tittelen sin etter å ha slått Qing Guo fra Kina 2-1 i 49-kilosklassen for kvinner (bildet over).

Panipak tok seg til finalen ved å slå marokkanske Oumaima El Bouchti, Dunya Ali Abutaleb fra Saudi-Arabia og Lena Stojković fra Kroatia.

Panipak vant finalens første runde på 6-3 med en sparkkombinasjon på Qings hode og kropp. Den kinesiske utøveren kom imidlertid tilbake og vant den andre runden 3-2.

Panipak avgjorde kampen i løpet av de siste 30 sekundene av tredje runde, med to spark mot hodet til Qing. Utfordringsforespørsler fra Panipaks trener, Chatchai Choi, ga henne seieren 6-2, en passende gave til bursdagen hennes i dag.

På vektløftingssiden vant den thailandske utøveren Teerapong Silachai sølvmedaljen i 61-kilosklassen for menn med en totalvekt på 303 kilo, hvorav 132 kilo i rykk og 171 kilo i støt.

Han slo også sin tidligere rekord på 299 kilo fra det asiatiske mesterskapet i vektløfting i Sør-Korea i fjor.

Li Fabin fra Kina sikret gullet og Morris Hampton fra USA tok bronsen.

Den thailandske vektløfteren Surodchana Khambao sikret seg bronsemedaljen i 49-kilosklassen for kvinner med en totalvekt på 200 kg, hvorav 88 kg i rykk og 112 kg i støt.

Kinas Hou Zhihui vant gullet med 206 kilo, mens rumenske Mihaela Valentina Cambei tok sølvet.

Thailand har nå fem olympiske medaljer, ett gull, to sølv og to bronse, fra taekwondo, badminton, vektløfting og boksing.

Kilde: The Nation