Stacks Image 919

Hvordan velge riktig helseforsikring?



Å velge helseforsikring kan være en utfordring, spesielt for utlendinger som ikke er kjent med det thailandske systemet.

For å gjøre prosessen enklere tilbyr Thanakrit Ongjiranon, bedre kjent som Tom, en finansiell rådgiver og AIA-forsikringsagent, sin ekspertise om hva som er viktig å ta hensyn til.

Tom gir råd til expats om hvordan de kan velge riktig forsikring, unngå vanlige feil og håndtere eksisterende sykdommer, med vekt på åpenhet og langsiktig økonomisk planlegging, skriver Hua Hin Today.

Tom kommer med praktiske råd, og understreker viktigheten av å velge forsikringer som er tilpasset individuelle behov, ta hensyn til rimelige premier og forstå hvordan alder og medisinsk inflasjon kan påvirke dekningen. Han understreket også verdien av å samarbeide med erfarne agenter som kan gi pålitelig støtte når det gjelder som mest.

Nedenfor følger en nylig Q&A med Tom, som tar for seg viktige aspekter ved helseforsikring og gir innsikt i hvordan man tar informerte beslutninger i Thailand.

1. Hva er de viktigste faktorene man bør ta hensyn til når man skal velge helseforsikring i Thailand?

Når du skal velge helseforsikring, bør du ta hensyn til følgende:

Forsikringens egnethet: Velg en forsikring som dekker dine behov, inkludert tilgang til sykehus du forventer å besøke, spesielt i nødstilfeller.

Rimelig premie: Vurder premiene du må betale i fremtiden, og velg en forsikring som passer inn i din langsiktige økonomiske planlegging.

Medisinsk inflasjon: Ta hensyn til de økende kostnadene for sykehusbehandling i fremtiden, og hvordan forsikringen vil dekke inflasjonen.

Forsikringsleverandør: Velg et anerkjent, stabilt selskap med et bredt nettverk av sykehus og kunnskapsrike, profesjonelle agenter som kan veilede deg.


2. Hvilke vanlige feil gjør utlendinger og utlendinger i utlandet når de kjøper helseforsikring i Thailand?


Et av de vanligste problemene utlendinger møter på, er manglende forståelse av forsikringssystemet i Thailand. Mange ganger unnlater forsikringstakere å oppgi eller holder tilbake viktig helseinformasjon, noe som fører til fremtidige komplikasjoner. Et vanlig problem vi hører om, er at erstatningskrav ikke blir utbetalt i henhold til avtalen på grunn av disse manglende opplysningene.

3. Hva bør folk gjøre hvis de ønsker forsikring, men har eksisterende sykdommer?

Alle forsikringstakere bør oppgi helseopplysningene sine i detalj, ettersom en helseforsikringsavtale er basert på god tro. Hvis alt er gjort riktig fra begynnelsen av, bør det ikke være noe problem å gjøre krav gjeldende.

4. Hvordan påvirker alder hvilken type helseforsikring man bør vurdere?

Alderen for forsikringsdekning er tydelig spesifisert av selskapet, inkludert maksimumsalderen for nye poliser og fornyelser. Det første du må forstå er at forsikringsselskapene kanskje ikke dekker eksisterende sykdommer. I noen tilfeller kan premiene øke hvis selskapet påtar seg høyere risiko på grunn av eksisterende tilstander. Men hvis tilstanden kan kureres helt, kan du kanskje få tilbake dekningen i fremtiden og betale normal premie når tilstanden er løst.

5. Er det noen spesifikke typer dekning du vil anbefale utlendinger å prioritere i helseforsikringsplanene sine?

Førsteprioritet er å velge en omfattende helseforsikring som dekker medisinske utgifter, ettersom Thailand regnes som et medisinsk knutepunkt med medisinsk teknologi og fagfolk i verdensklasse. Dette medfører imidlertid høye medisinske kostnader.

For det andre bør du ikke bare fokusere på den billigste premien. Det er ikke sikkert at den billigste forsikringen dekker behovene dine når du faktisk trenger behandling.

Til slutt bør du se etter en kunnskapsrik og pålitelig agent som kan nås i nødstilfeller. Agentens ekspertise er en verdifull ressurs for alle kunder.


Kilde: Hua Hin Today
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand