Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Samui vil øke antall flygninger fra 50 til 73 daglig



Bangkok Airways, som driver Samui internasjonale lufthavn, ønsker å utvide etter økning i antall passasjerer. 

Etter å ha opplevd en kraftig økning i antall turister som landet på Koh Samui, i første halvår i år, planlegger Bangkok Airways, eieren av Samui internasjonale lufthavn, å øke antall flygninger fra 50 til 73 per dag.

Selskapet sier at over 1,4 millioner passasjerer landet på flyplassen fra januar til juni i år, en økning på 22 % fra samme periode i 2023.

Transportminister Suriya Jungrungreangkit besøkte flyplassen i den sørlige regionen på fredag, og sa at Bangkok Airways' plan om å øke antall flyvninger er godkjent av relevante myndigheter.

– Planen omfatter utvidelse av passasjerterminalen og flyplassfasilitetene, inkludert selvbetjeningssystemet, i løpet av de neste tre årene, sa Suriya, som også er visestatsminister.

– Flyplassen vil også øke antallet gater, innsjekkingsskranker og bagasjebånd, samt utvide de kommersielle arealene til 4 000 kvadratmeter, sa han.

– Besøket på Samui lufthavn er et ledd i regjeringens politikk for å fremme turistnæringen ved å styrke entreprenørenes evne til å ta imot passasjerer og turister gjennom samarbeid mellom offentlig og privat sektor, sier Suriya.

Flyplassen, som ligger i Bo Phut-distriktet, har kapasitet til å håndtere 16.000 passasjerer per dag, eller 6 millioner passasjer årlig.

Flyplassen betjener for øyeblikket 11 flyruter, både innenlands og utenlands, som betjenes av Bangkok Airways, Scoot Airlines, Tibet Airlines, West Air og Chengdu Airlines.

Kilde: The Nation
RSS