Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Skoleledere tiltalt for bestikkelser og dokumentfalsk



Skoleledere i Hat Yai-distriktet i Songkhla er tiltalt for korrupsjon og dokumentfalsk i forbindelse med skolelunsjprosjekter, stipendmidler og innkjøp av undervisningsmateriell.

De påståtte handlingene antas å ha forårsaket tap på mer enn to millioner baht.

Etterforskningen hadde sitt utspring i klager fra lærere som mistenkte korrupsjon ved skolen.

Myndighetene har tatt ut tiltale mot skoledirektør Phiphat Senapitakul (56), Ubon Sukanan (55), assisterende skoledirektør Anchalee Puangsuvarn (64) og budsjettansvarlig Thiranan Pathano (65) for medvirkning til underslag og dokumentforfalskning.

Under ransakingen konfiskerte politiet ulike budsjettdokumenter fra skolen, som viste uregelmessigheter i bruken av budsjettet, særlig i forbindelse med lunsjprosjektet for elevene, der 25 % av midlene ikke var gjort rede for.

Det ble også påstått korrupsjon i forbindelse med innkjøp og utdeling av skolemateriell og bøker. Elevene skal ha betalt for nye bøker, men fikk i stedet brukte bøker.

Politiet sier at skolen har rundt 1700 elever, og at det årlige underslaget av midler til skoleutstyr ble anslått til 1,2 millioner baht, mens lunsjbudsjettet var på rundt 900 000 baht per år.

Politiet sier at mer enn 100 vitner, inkludert foreldre, elever, lærere og statlige tjenestemenn, er avhørt.

Samtidig mener de at den påståtte korrupsjonen hadde pågått i årevis.

De sa at alle de fire mistenkte nektet for anklagene, og la til at de en gang ble avskjediget fra skolens administrasjon, men at de til slutt kom tilbake etter forhandlinger.

Politiet oppfordret utdanningsdepartementet til å styrke sine inspeksjoner for å sikre åpenhet i skoleledelsen over hele landet.

Visesjefen for CSD, Anek Taosuparb, sa at noen foreldre ved skolen sa at de ble tvunget til å signere visse dokumenter som sa at de mottok en bestemt sum penger som de ikke fikk.

Etterforskningen viste også at staten bevilget et budsjett for skolelunsjen på 22 baht per elev.

Politiets funn viste imidlertid at det ble kuttet fem baht per elev, noe som resulterte i at skolens måltider var under standard.

Kilde: Bangkok Post
RSS