Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Dropper taxfree: Taper 143 mill baht i måneden



Thailands flyplasser (AOT) vil miste 143,32 millioner baht per måned i leieinntekter og andre inntekter fra 1. august etter at alle taxfree-butikkene i ankomstområdene på fem thailandske flyplasser er stengt, kunngjorde AOT under sitt styremøte tirsdag.

Tiltaket om å stenge taxfree-butikkene ble godkjent av regjeringen 2. juli i et forsøk på å øke forbruket i innenlandske butikker, med mål om å generere opp til 350 milliarder baht årlig. Tiltaket vil tre i kraft fra 1. august.

Flyplassene under AOTs administrasjon der taxfree-butikkene vil bli avviklet, er Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Phuket og Hat Yai.

På AOTs styremøte tirsdag ble det bekreftet at nedleggelsen av taxfree-butikkene på disse flyplassene vil frata AOT 143,32 millioner baht i månedlige inntekter. Dette beløpet består av leieinntekter på 1,7 millioner baht per måned og en minimumskompensasjon på 141,62 millioner baht per måned.

På møtet ble det også rapportert at King Power Duty Free Ltd (KPD), en av de største taxfree-operatørene, har kontaktet AOT for å få tilbake taxfree-områdene på de fem flyplassene, som til sammen utgjør 2.250,6 kvadratmeter, med virkning fra 1. august.

AOT har tidligere kunngjort at de ser på nye prosjekter som kan bidra til å øke den kommersielle fortjenesten for å kompensere for de tapte inntektene som følge av nedleggelsene.

Kilde: The Nation
RSS