Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Indonesias nyvalgte president møtte far og datter Shinawatra



Indonesias påtroppende president Prabowo Subianto møtte Thailands nye statsminister Paetongtarn Shinawatra og hennes far Thaksin under et besøk i Bangkok i går, og sa at han så frem til å samarbeide med den nye thailandske regjeringen.

Prabowo la ut to bilder på Instagram av møtet med Paetongtarn og Thaksin i sistnevntes bolig i Bangkok.

«Gratulerer til Thailands nye statsminister, Hennes Eksellense Paetongtarn Shinawatra ... Jeg ser frem til å samarbeide med deg og ditt kabinett for å oppnå større høyder mellom de to sørøstasiatiske landene i fremtiden», skrev han i innlegget sitt.

«Takk, Hans Eksellense Dr. Thaksin Shinawatra, for å ha invitert meg til en varm middag i din residens i Bangkok. Jeg hedrer vennskapet mellom våre familier, og ser frem til å ønske deg velkommen til Indonesia», skrev han i et annet innlegg.

Før han kom til Bangkok, besøkte Prabowo, som også er forsvarsminister og formelt blir president neste måned, Kambodsja, der han møtte statsminister Hun Manet og senatspresident Hun Sen.

«Reisen understreker de varme relasjonene mellom Kambodsja og Indonesia og opprettholder det gode momentumet i utvekslingene og engasjementene på høyt nivå mellom lederne i de to landene», skriver Kambodsjas utenriksdepartement i et innlegg på sosiale medier.

Der står det at Prabowo og Hun Sen diskuterte å øke antallet direkteflyvninger mellom de to landenes største byer, noe som vil legge til rette for utveksling mellom mennesker og fremme bilateral handel.

Hun Sen ba den valgte indonesiske presidenten om å vurdere å investere i lagring, fresing og pakking av ris for eksport til Indonesia og andre land.

Møtet berørte også den regionale situasjonen, inkludert Sør-Kinahavet og Myanmar, heter det.

Kilde: Thai PBS - Foto: Prabowo Subiantos Instagram

RSS