Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Utlendinger vil kunne eie 75 % av leilighetene i et sameie



Innenriksdepartementet har fått i oppdrag av regjeringen å endre eierseksjonsloven, slik at grensen for utenlandsk eierskap i et leilighetsprosjekt økes fra 49 % til 75 %, og å endre jordloven, slik at utlendinger kan bygsle tomt i Thailand i 99 år, opp fra dagens 50.

Innenriksminister Anutin Charnvirakul sa fredag at det faktisk ikke er behov for store endringer i jordloven, fordi den eksisterende loven allerede tillater utlendinger å bygsle tomt i 50 år, med mulighet til å forlenge med ytterligere 50 år.

Han sa at jordloven uansett må endres for å forsikre utenlandske investorer om at de kan bruke landområder i Thailand i opptil 99 år i én enkelt leiekontrakt, noe som gjør investeringene sikre og lønnsomme.

Anutin forklarte også at selv om utlendinger vil kunne kjøpe opptil 75 % av leilighetene i et sameieprosjekt, vil stemmeretten deres i ledelsen av prosjektet forbli uendret, og thaiene skal beholde kontrollen.

– Endringen i eierseksjonsloven bør føre til at flere enheter vil bli kjøpt av utlendinger, ettersom det i dag er et overtilbud, spesielt av enheter med lav og moderat pris, sa innenriksministeren, som samtidig hevdet at Thailand og det thailandske folket vil tjene på de to endringene.

Det er ikke kjent når dette skal tre i kraft.

Kilde: Thai PBS
RSS