Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Fire thaier arrestert i Kambodsja for telefonsvindel som førte til at familie-drap

Fire thaier, deriblant tre kvinner, ble søndag arrestert i Poipet i Kambodsja for å ha ringt svindelsamtalene som fikk en mann til ta livet av sin kone og paret to sønner i Samut Prakan-provinsen i forrige måned.

Thailands visepolitisjef Surachate Hakparn sier at thailandske og kambodsjanske myndigheter arresterte fire thaier i alderen 19-22 år i nabolandet i dag, søndag, ifølge Bangkok Post.

Ifølge Surachate skal en 21 åring ha jobbet som thailandsk veileder for de thailandske telefonsvindlerene deriblant de tre mistenkte thailandske kvinnene som angivelig ringet svindelsamtaler for banden.

De fire er siktet for bedrageri, datakriminalitet og deltakelse i en transnasjonal kriminell gjeng, og vil senere bli brakt til Thailand for rettsforfølgelse.

Under arrestasjonen beslagla politiet en rekke mobiltelefoner, minibankkort, bankbøker og rundt 240.000 baht i kontanter.

De fire thailandske statsborgerne var blant 30 mistenkte medlemmer av en svindelbande som skal ha ført til drapet på en kvinne og hennes to sønner i Bang Phli-distriktet i Samut Prakan 28. august. Drapsmannen var hennes ektemann, som også forsøkte å ta sitt eget liv.

Ifølge myndighetene hadde mannen flere hundre tusen baht i gjeld for å ha garantert for en annen manns leiebil. Kona hans forsøkte da å hjelpe til ved å planlegge å låne en sum gjennom en utlånsapp som egentlig var et verktøy for svindelbanden. Hun ble da svindlet for rundt 1,7 millioner baht.

Det enorme tapet skal ha fått ektemannen til å drepe familien sin.

Søndag opplyste general Surachate at 16 av 30 mistenkte medlemmer av svindelbanden så langt var blitt arrestert. Blant de mistenkte var 16 eiere av bankkontoer som ble brukt til å motta penger fra ofrene, fire kontantuttak, to personer som opprettet «muldyrkontoer», seks telefonsvindlere og to kinesiske telefonsenterledere som fortsatt er på frifot.

Politet er på jakt etter de mistenkte som fortsatt er på frifot, opplyser Surachate.

Kilde: Bangkok Post

RSS