Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Bangkok forbereder seg på flom



Myndighetene i Bangkok har sendt ut en advarsel til lokalsamfunn som bor utenfor Chao Phraya-elvens demning, og oppfordrer de til å være på vakt mot potensielle oversvømmelser i perioden 19.-23. september.

Byen forbereder seg på kraftig nedbør og stigende vannstand, etter en værmelding som varsler store nedbørsmengder og sterk vind over flere regioner i Thailand, inkludert hovedstaden.

Ekwaranyu Amrapal, talsmann for Bangkok Metropolitan Administration (BMA), sier at myndighetene følger situasjonen nøye og har iverksatt proaktive tiltak for å redusere konsekvensene av potensielle oversvømmelser.

– Vi samarbeider tett med ulike etater, inkludert Royal Thai Navy Hydrographic Department, Royal Irrigation Department og Meteorological Department, for å koordinere vår respons, sier Amrapal.

For å forberede seg på den forventede oversvømmelsen har BMA utplassert personell for å overvåke utsatte områder, og de har klargjort utstyr for å kunne reagere raskt på eventuelle hendelser. I tillegg har byen forsterket flomverkene langs de største vannveiene, som Chao Phraya-elven, Khlong Bangkok Noi, Khlong Maha Sawat og Khlong Phra Khanong.

Beboere i områder utenfor flomvernene er blitt bedt om å holde seg oppdatert om de siste værmeldingene og ta forholdsregler for å beskytte sine hjem og eiendeler.

Kilde: TNA
RSS