Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Hvor mye bør jeg sende til min thailandske kjæreste hver måned?



Et tema som mange alltid vil ha svar på, er hvor mye penger de bør sende sin thailandske kjæreste hver måned. Det er selvsagt forskjellig fra person til person, og det vil avhenge av om du bor i Thailand eller i utlandet, hva kjæresten din jobber med, og selvfølgelig hvor mye du har råd til.

Det er kanskje det siste punktet som er viktigst, for vi hører ofte historier om menn som lever i nød fordi de sender langt mer penger enn de egentlig har råd til.

Hvor mye du skal sende til din thailandske kjæreste hver måned, avhenger av en rekke faktorer, blant annet din egen økonomiske situasjon, kjærestens behov og hva slags forhold dere har. Her er noen betraktninger som kan hjelpe deg med å finne et passende beløp:

1. Økonomisk evne: Vurder din egen økonomiske situasjon og hvor mye du har råd til å sende uten at det blir en økonomisk belastning. Det er viktig å prioritere din egen økonomiske stabilitet og ditt eget ansvar.

2. Kjærestens behov: Ta hensyn til kjærestens levekostnader, inkludert husleie, strøm, mat, transport og andre nødvendige utgifter. Snakk åpent om hennes økonomiske behov, og fastsett et rimelig beløp basert på hennes behov.

3. Forholdets dynamikk: Tenk på hva slags forhold dere har og om økonomisk støtte er nødvendig eller forventet. Noen par kan velge å dele utgiftene likt, mens andre kan velge å la den ene parten stå for den økonomiske støtten.

4. Lokale levekostnader: Tenk på levekostnadene i området der kjæresten din bor i Thailand. Utgiftene kan variere avhengig av om hun bor i et landlig eller urbant område.

5. Kommunikasjon og avtale: Kommuniser åpent med kjæresten din om økonomiske spørsmål og bli enige om hvor mye dere skal bidra med hver måned. Åpenhet og gjensidig forståelse er nøkkelen til et sunt forhold.

Hva om jeg bor i Thailand?

1. Bor og jobber i Thailand: Hvis dere begge bor og jobber i Thailand og kjæresten din også er i jobb, kan det være tilstrekkelig med et månedlig bidrag på mellom 10.000 og 25.000 THB, forutsatt at dere dekker felles utgifter. Hvis kjæresten din ikke jobber og du er eneforsørger, kan det imidlertid hende at beløpet må være høyere for å dekke hennes levekostnader. Dette kan inkludere ekstrautgifter hvis hun tidligere har jobbet i et yrke med høyere inntektspotensial, for eksempel i en bar på Walking Street.

2. Pensjonist i Thailand: Hvis du er pensjonist i Thailand og har en thailandsk kjæreste på samme alder, kan det forventes at du bidrar med økonomisk støtte. Beløpet vil avhenge av pensjonsinntekten din og kjærestens økonomiske behov. Hvis hun er økonomisk uavhengig, kan bidraget være lavere, men det bør likevel være tilstrekkelig til å sikre henne trygghet og komfort. Det er viktig å ta hensyn til din reduserte pensjonsinntekt når du fastsetter beløpet du skal sende.

3. Signifikant aldersforskjell: Hvis det er stor aldersforskjell mellom deg og din thailandske kjæreste, kan hun ha høyere økonomiske forventninger, særlig hvis du er eldre og økonomisk stabil. I slike tilfeller kan den økonomiske støtten være høyere for å imøtekomme hennes livsstilspreferanser og behov.

Å bo i hjemlandet 

Når du bor i utlandet og besøker kjæresten din noen ganger i året, avhenger beløpet du sender henne hver måned av flere faktorer, først og fremst hvor hun befinner seg og din økonomiske evne. Slik bestemmer du et passende beløp: 

1. Lokasjon: Tenk på hvor kjæresten din bor i Thailand. Levekostnadene varierer sterkt avhengig av om hun bor på landsbygda eller i en by. Hvis hun bor i en landsby der utgiftene generelt er lavere, kan en månedlig godtgjørelse på rundt 15.000 THB være rimelig for å dekke hennes grunnleggende behov. Hvis hun derimot bor i et urbant område der levekostnadene er høyere, kan hun ha behov for en større godtgjørelse, kanskje fra 25.000 THB per måned.

2. Økonomisk evne: Vurder din egen økonomiske situasjon og finn ut hvor mye du har råd til å sende hver måned. Ta hensyn til levekostnader, reisekostnader og andre økonomiske forpliktelser du måtte ha. Det er viktig at du sender et beløp som du har råd til uten at det blir en økonomisk belastning for deg selv.

3. Økonomiske forhold: Ta hensyn til de nåværende økonomiske forholdene, spesielt med tanke på eventuelle økonomiske utfordringer du står overfor på grunn av den globale økonomiske situasjonen. Juster beløpet du sender tilsvarende for å sikre at det er bærekraftig på lang sikt.

4. Minimumsutgifter til livsopphold: Husk at de fleste thailendere trenger minst 25 000 THB per måned for å dekke grunnleggende levekostnader. Selv om dette beløpet kan variere fra person til person og fra sted til sted, er det en nyttig målestokk for å avgjøre om bidraget du sender er tilstrekkelig.

Til syvende og sist bør beløpet du sender kjæresten din være basert på gjensidig enighet, åpen kommunikasjon og hensyn til hennes levekostnader og din økonomiske evne. Det kan være nødvendig å revurdere bidraget med jevne mellomrom for å sikre at det er tilstrekkelig til å dekke hennes behov og opprettholde et sunt forhold.

Kilde: Pattaya ONE
RSS