Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

1.999 tilfeller av denguefeber på Phuket



Phuket har registert 1.999 tilfeller av denguefeber sålant i år, bekrefter Phukets folkehelsekontor (PPHO). Én person har dødd av den myggbårne sykdommen.

Smittetallet ble bekreftet av PPHO-sjef Dr. Kusak Kukkiattikoon på Phuket Provincial Meeting som ble avholdt i Phuket Provincial Hall tidligere denne uken, ifølge The Phuket News..

I sin rapport om situasjonen for smittsomme sykdommer i provinsen i 2024 sa Dr. Kusak, sjef for PPHO, at provinsen hadde registrert 11 tilfeller av kikhoste, 9 425 tilfeller av influensa med ett dødsfall, og 1.999 tilfeller av denguefeber, også med ett dødsfall.

Vaksinasjon er fortsatt det viktigste forebyggende tiltaket mot kikhoste, heter det i rapporten.

Det er imidlertid alt rapporten sier om denguefeber, en av Phukets mest utbredte og tilbakevendende helsetrusler.

Bekreftelsen av antallet dengueinfeksjoner i Phuket kommer mer enn to måneder etter at det regionale kontoret til Department of Disease Control bekreftet at Phuket fra 1. januar til 19. juli hadde registrert det høyeste antallet dengueinfeksjoner i de syv provinsene i det øvre Sør-Thailand.

Til tross for at PPHO utstedte et denguevarsel i forrige måned, mens øya var utsatt for rundt tre uker med sammenhengende regn, har de fortsatt ikke publisert sin egen rapport om dengueinfeksjoner i Phuket.

Tidligere har de vanlige denguerapportene fra helsemyndighetene i Thailand inkludert områder og demografi for de som har fått sykdommen. PHHO utsteder ikke slike rapporter.

Når det gjelder turisme, ble møtet informert om at Phuket tiltrakk seg 8,6 millioner besøkende fra januar til august 2024, hvorav 77,1 % var internasjonale turister.

De totale turistinntektene nådde 323,6 milliarder baht, en økning på 29,64 % i forhold til samme periode i fjor.

Kilde: The Phuket News
RSS