Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Øker bøtene for e-sigaretter



Tollvesenet vil gi importører av e-sigaretter en bot på det dobbelte av varens verdi pluss avgift for å motvirke videre salg blant publikum, spesielt tenåringer.

Importører av e-sigaretter, barakus eller shishas og e-barakus nå må betale en bot som tilsvarer det dobbelte av varens prislapp, tollavgift og moms, melder Bangkok Post.

Alle beslaglagte varer vil bli vurdert på samme måte som andre varer med importbegrensninger, som brennevin, sigaretter, hvitløk, løk, sjalottløk og varer som bryter med opphavsretten, heter det fra tollvesenet.

Dette tiltaket kommer midt i den raske spredningen av e-sigaretter blant tenåringer og studenter.

På fredag ble det rapportert om to tilfeller relatert til e-sigaretter i Si Sa Ket og Rayong.

I Si Sa Ket beslagla myndighetene 4.300 stykker e-sigarettutstyr, som e-sigarettvæsker og munnstykker, samt 8.595 baht i kontanter.

To butikkarbeiderne på 27 og 35 år ble arrestert for salg av e-sigaretter og besittelse av uautoriserte sigaretter. De må betale fire ganger prisen på de beslaglagte varene, eller rundt to millioner baht.

I Rayong ble to pågrepet for angivelig å ha solgt e-sigaretter og e-barakus i butikkene sine i Muang-distriktet. Det ble beslaglagt utstyr for e-sigaretter og e-barakus og en liste over bestillinger, ifølge provinsguvernøren.

Kilde: Bangkok Post
RSS