Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Pattaya i harnisk etter omtale som ‘Syndens by’



Pattaya-by er i harnisk over stereotypien av Pattaya som et tilfluktssted for prostituerte.

Høyt klingende navn som ‘Pattaya Night-Business Entrepreneurs’ og ‘Pattaya Business and Tourism Association’ understreker at byen har mye å tilby dem som ikke søker horisontale fritidsaktiviteter.

Disney-lignende fornøyelsesparker, museer, idrettsanlegg, konferansefasiliteter og førsteklasses restauranter og hoteller nevnes som eksempler.

Thairath TV, som nye la ut en negativ reportasje, har nå beklaget at de har snakket nedsettende om feriestedet, og hevdet at de bare ønsket å vise frem usette sider ved byen.

I en reportasje nylig hevdet britiske Daily Mirror at seximaget holdt seg tross for forsøkene image-endringen, og hevdet at de prostituerte i byen for det meste betjente britiske menn, som noen ganger ble utsatt for vold dersom lommeboka var tom.

Det thailandske turistpolitiet rekrutterer for tiden utenlandske frivillige som ulønnede assistenter, og understreker viktigheten av å opprettholde ro og orden i bydelene som er velsignet med barer og klubber.

Arbeidet med å riste av seg Pattayas «Sin City»-image har en lang historie. Internasjonale reisemagasiner satte for eksempel søkelyset på aidskrisen på 1980-tallet og antydet at Pattayas umoralske innbyggere snart ville dø som fluer i gatene.

Men ingen tok særlig notis av det.

I 2010 skrev New York Times at hvis Los Angeles var ‘Sin City’, så var Pattaya en ‘bjørneklem fra Lucifer selv’. Etter kuppet i 2016 gjorde general Prayut Chan-o-cha et halvseriøst forsøk på å endre Pattayas image ved å begrense barenes åpningstider og slå ned på show som kunne fornærme bestemoren din.

Men covidkrisen, mangelen på turister og kontantkollapsen førte til en liberal nytenkning.

Faktisk er det markedsrealiteten som for tiden er den faktoren som endrer Pattaya.

Atwit Supornrungsi, sikkerhetsansvarlig i Walking Street og med 30 års erfaring, sier at turisttallene er langt lavere enn i fjor.

– Walking Street er fortsatt det berømte landemerket, sier han, – men det er ikke som i storhetstiden.

Han legger til at indiske danseklubber og åpne barer og kvalitetsrestauranter raskt erstatter de gamle, snuskete go-go-barene, noe som tyder på at det er asiatiske besøkende og ikke sexhungrige europeere som er den nye ordenen.

De mest populære sex-orienterte bydelene er nå Soi 6 og Soi Buakhao, selv om begge er mindre besøkt av gjester enn tidligere.

Andre barorienterte områder opplever problemer med nedbygging, noe som gjenspeiles i de stengte enhetene over hele feriestedet og rivingen av tidligere underholdningsdistrikter, spesielt i Nord-Pattaya.

Jomtien Complex, sentrum for det organiserte homolivet, har nå minst fem permanent stengte barer og restauranter, selv om kabaretforestillingene og bingokveldene overlever.

Pattaya er virkelig i endring, selv om det uunngåelig vil oppstå uenigheter om hvor fort det går.

Øverst: Pattaya lever fortsatt med sitt tradisjonelle oo-la-la-image. Foto: Pattaya Mail

Kilde: Pattaya Mail
RSS