Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Frukt og grønnsaker sjekkes før salg



Food and Drug Administration (FDA) vil innføre tiltaket Hold, Test, Release (HTR) for å effektivisere screeningen av importert frukt og grønnsaker fra og med neste år, i kjølvannet av nyheten om at bedervede produkter, hovedsakelig fra Kina, ble dumpet på det thailandske markedet.

FDA vil innføre tiltaket for å fremskynde prosessen med å verifisere kvaliteten og sikkerheten til importerte produkter. Et umiddelbart importforbud vil bli innført dersom produktene ikke består testen.

Stikkprøver av importert frukt og grønnsaker vil bli samlet inn og underkastet laboratorietester, og resultatene vil foreligge innen 24 timer. Testprosessen krever effektiv logistikk for å sikre at produktene når laboratoriet så raskt som mulig og i uberørt tilstand.

Hvis testene avdekker forurensning med farlige stoffer eller plantevernmidler, vil det bli innført salgsforbud for de aktuelle importvarene.

Når HTR-tiltaket trer i kraft neste år, vil alle produkter som mistenkes å være forurenset eller av dårlig kvalitet, bli tatt til side for inspeksjon. De vil bare bli frigitt for salg hvis de består testen.

De fleste forurensede fruktene og grønnsakene farlige plantevernmidler og andre farlige stoffer.

Kontrollen vil finne sted ved kontrollposter, og testene vil bli utført av utpekte laboratorier.

FDA planlegger også å utvide disse tiltakene til å omfatte matvarer og legemidler i fremtiden.

Kilde: Bangkok Post
RSS