Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Brutalt overfall på kanadier reiser spørsmål om turistsikkerheten i Pattaya



Et brutalt overfall på en kanadisk statsborger i Pattayas beryktede Soi 6 har kastet en mørk skygge over byens rykte som turistdestinasjon.

Kilde: Lederartikkel i Pattaya Mail

Natt til 31. juli ble en 65 år gammel tidligere oljeselskapssjef, brutalt angrepet av menn utkledd som dørvakter.

Nå ligger han i kritisk tilstand på intensivavdelingen på et privatsykehus, mens hans konetrygler om rettferdighet.

Denne hendelsen er ikke bare en tilfeldig voldshandling, men en grell anklage mot sikkerhetsforholdene i Pattayas utelivsverden.

Ifølge mannens kone hadde mannen gått ut for å sosialisere seg, men endte opp med å kjempe for livet etter å ha blitt brutalt overfalt.

Vitner har fortalt at 65 åringen ble angrepet etter å ha lent seg mot et kjøretøy, og at krangelen eskalerte til vold da en av de såkalte dørvaktene slo ham, slik at han falt og pådro seg en alvorlig hodeskade.

Et utenlandsk vitne rakk og filme deler av hendelsen på video, noe som bekrefter angriperens identitet. I et frekt forsøk på å unndra seg ansvar forsøkte overfallsmannen til og med å beslaglegge vitnets telefon.

Denne åpenbare tilsidesettelsen av lov og orden er sjokkerende, men det som er mer urovekkende, er den tilsynelatende likegyldigheten overfor turistenes sikkerhet i Pattaya.

Angrepet på mannen er en vekker.

Pattayas lokale myndigheter må se den harde virkeligheten i øynene: Byen er i ferd med å bli synonymt med fare i stedet for det pulserende nattelivet og attraksjonene den skal tilby.

Hvordan kan en by forvente å tiltrekke seg millioner av turister når de samme turistene risikerer å bli overfalt i gatene?

Spørsmålet er nå hva myndighetene vil gjøre.

Dette er ikke en isolert hendelse, men en del av en bekymringsfull trend der besøkende blir ofre for vold. Sikkerhetstiltakene er åpenbart utilstrekkelige, og med mindre det gjøres en drastisk overhaling, risikerer Pattaya å miste sin appell fullstendig.

65 åringens ektefelle bønn om rettferdighet er mer enn et krav om at ektemannens overgripere skal stilles til ansvar; det er et desperat rop om forandring.

Myndighetene må ikke bare stille de skyldige for retten, men også innføre strenge sikkerhetsprotokoller for å beskytte alle turister.

Det er på tide at Pattaya rydder opp, sørger for sikkerheten til sine besøkende og gjenoppretter sitt frynsete rykte.

Verden følger med på hvordan Pattaya reagerer på denne hendelsen.

Vil Pattaya fortsette å la volden sverte gatene, eller vil byen ta avgjørende grep for å beskytte dem som kommer for å nyte byens mange attraksjoner?

For denne mannen og utallige andre potensielle ofres skyld håper vi det blir det siste.

Kilde: Lederartikkel i Pattaya Mail
RSS