Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand øker aksjoner mot ulovlig arbeid



Paetongtarn Shinawatras nye regjering ser ut til å være fast bestemt på å ta et oppgjør med ulovlig på arbeid i Thailand.

Selv om de aller fleste av de 2.000 arrestasjonene de siste ukene har vært av personer uten papirer fra nabolandene, særlig Myanmar, ser det ut til at nettet utvides, melder Pattaya Mail.

Landets Arbeidsdepartement (DOE) understreket at det er økt fokus på «vestlige» utlendinger som opererer i yrker forbeholdt thailandske statsborgere, slik som turoperatører, massører og frisører.

Håndteringen av illegale arbeidere er et felles anliggende for DOE og immigrasjonspolitiet.

I praksis etterforsker arbeidstilsynet for det meste store virksomheter som benytter seg av arbeidsinnvandrere, mens immigrasjonspolitiet konsentrerer seg om å håndheve utlendingslovene og spore opp personer som mangler nødvendig tillatelser.

De siste ukene har det blitt funnet illegale innvandrere på restauranter, kokosnøttfarmer, fabrikker og byggeplasser over hele Thailand. I Pattaya har arrestasjonene vært konsentrert om byggbransjen.

Tidligere denne måneden foretok immigrasjonsmyndighetene i Chonburi en razzia der 20 kinesiske statsborgere hadde leid tre tilstøtende hus i Pattaya for å drive gamblingvirksomhet på nettet og tilby ulovlige lån med enorme renter.

En rekke datamaskiner, mobiltelefoner og diverse gjenstander ble beslaglagt.

Andre arbeidsrelaterte arrestasjoner har omfattet tre russiske taxisjåfører på Phuket, en ukrainsk manikyrist, en japansk reiseleder i Chiang Mai, en fransk kokk i Bangkok og en britisk discjockey i Pattaya.

Nesten alle som dømt i en thailandsk domstol, blir deportert.

De økonomiske migrantene fra nabolandene sendes tilbake i grupper med buss eller lastebil. De som kommer fra fjernere land, blir sittende i fengsel inntil en flybillett for en enkeltreise er betalt (ikke av thailandske myndigheter).

Svartelisting skjer automatisk i de fleste tilfeller.

Immigrasjonsmyndighetene hevder at den nye teknologien nå spiller en viktig rolle.

Plitiet sier at de nyeste biometriske systemet kan oversette informasjon på en chip til et pass for å sjekke om det finnes uregelmessigheter i ansiktstrekkene.

En talsmann for immigrasjonsmyndighetene la til at Thailand arbeider mot et integrert system for innreisetillatelse, elektroniske visum og besøksdatabaser, noe som vil gjøre kontrollene mye enklere å håndheve.

Regjeringen har kunngjort at et av de politiske målene for 2025 er å gjøre det lettere å få visum til Thailand, men en arbeidsgruppe for å redusere antallet visum for ikke-immigranter har ennå ikke avlagt rapport.

Visum for ikke-innvandrere dekker blant annet pensjonis- og ektefellevisum samt aktiviteter som medisinsk turisme og sportstrening, som nå er underlagt ‘Destination Thailand Visa’ (DTV).

Øverst: Arbeidsformidlere og immigrasjonspolitiet sjekker lisenser og arbeidstillatelser ved gateforretninger.

Kilde: Pattaya Mail
RSS