Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Patong-livreddere har reddet 53 badende i juli



Livredderne på Patong Beach oppfordrer folk til å følge de røde "bading forbudt"-flaggene og livreddernes advarsler etter at 53 personer ble reddet fra ripstrømmer i 29 hendelser bare på Patong Beach i juli.

Patong Surf Life Saving bekreftet antallet redninger gjennom et innlegg på nettet fredag.

I løpet av juli nektet livredderne i Patong også to grupper å bade om natten av sikkerhetsgrunner, og de hjalp også berusede personer og tyveriofre, en turist som ble skadet i et slagsmål, samt en ung gutt som hadde kommet bort fra foreldrene sine.

Tre personer ble behandlet med førstehjelp for skader på stranden, mens 11 personer trengte førstehjelp etter 10 hendelser i vannet, hvorav fire personer ble hastet til Patong sykehus.

Én person trengte førstehjelp etter en ulykke mens han drev med vannsport, opplyser Patong Surf Life Saving.

I løpet av juli fortsatte Patong Surf Life Savnig også sitt prosjekt for å lære lokale barn om farene ved surfing.

Juli måned var en dødelig måned for svømmere på Phukets strender. En far fra Hong Kong druknet på Patong Beach, og en kasakhisk mann døde etter å ha blitt dratt opp av bølgene ved Karon forrige onsdag.

En kinesisk turist forsvant i farlige bølger ved Karon Beach fredag for en uke siden (26. juli). Liket hans ble funnet skyllet opp på klippene nær Freedom Beach og brakt i land foran hundrevis av strandgjengere på Kata sist mandag (29. juli).

Bare noen dager tidligere, 24. juli, druknet en 27 år gammel indisk turist på Surin Beach etter å ha blitt fanget i en rivende strøm under en svømmetur med venner tidlig om morgenen.

I slutten av forrige måned oppfordret Viroon Chuasaman, livredder ved Surin-Bang Tao Beach, til intensive kampanjer for å opplyse turister om farene ved rippestrømmer og sterke bølger under sørvestmonsunen, for å bidra til å redusere antallet som drukner på populære turiststrender.

Thailands turistmyndighet oppfordes av licredderene til å aktivt informere om farene ved å ignorere advarslene om røde flagg i monsuntiden.

Oppfordring om å gjøre turister mer oppmerksomme på Phukets farlige bølger kommer etter at fem personer druknet på Phukets strender i løpet av mindre enn to uker i juni.

Kilde: The Phuket News
RSS