Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Pita trekker seg som partileder



Pita Limjaroenrat har kunngjort at han trekker seg som leder for partiet Move Forward, noe som baner vei for at partiets parlamentsmedlem kan erstatte ham og fylle rollen som opposisjonsleder i parlamentet.

Konstitusjonsdomstolen har suspendert Pita som parlamentsmedlem siden 19. juli i påvente av en avgjørelse i aksje-saken.

I sin uttalelse sa Pita at grunnloven fastsetter at opposisjonslederen må være et parlamentsmedlem som leder opposisjonspartiet med flest mandater.

For øyeblikket er han suspendert fra å utføre sine plikter som parlamentsmedlem, så han er ikke i stand til å utøve rollen som opposisjonsleder i nærmeste fremtid.

Han har hatt samtaler med partiets styre og parlamentsmedlemmer og erkjenner betydningen av rollen som opposisjonsleder i det parlamentariske systemet. Denne rollen bør ivaretas på en ansvarlig måte av det største opposisjonspartiets leder i parlamentet, som for tiden er Move Forward.

Opposisjonslederen forventes å fungere som en kaptein som styrer retningen for opposisjonen i parlamentet, overvåker maktbalansen i regjeringen og effektivt presser på for å få gjennomført politikk som avviker fra regjeringens agenda.

Derfor har han bestemt seg for å trekke seg fra sin posisjon som partileder på dette tidspunktet, slik at partiet kan velge et parlamentsmedlem som kan fylle rollen som opposisjonsleder i parlamentet i hans sted.

Pita forsikrer alle om at han, uavhengig av sin status, ikke har forsvunnet, og at han vil fortsette å jobbe sammen med MFP og folket med den største dedikasjon og evne til å drive samarbeidet for de endringene de ønsker å oppnå sammen.

Kilde: Thai News Agency
RSS