Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Flomofre venter på evakuering i Chiang Mai



Evakueringer er i gang for å hjelpe mennesker som er strandet på en rekke steder i Muang- og Saraphi-distriktene i den nordthailandske provinsen, som ble hardt rammet av den overfylte Ping-elven fra sent lørdag kveld.

Vannstanden i Ping-elven ved Nawarat-broen i Muang-distriktet nådde et historisk høyt nivå på 5,30 meter lørdag kveld. Nivået sank til 5,15 meter klokken 04.00 og 5,00 meter klokken 08.00 søndag morgen, melder Bangkok Post.

Den flomstore elven sendte sterke strømmer av flomvann gjennom forretningsområder, inkludert Night Bazaar, Chang Khlan Road og Kad Luang-markedet. Redningsmannskaper anslo at tusenvis av mennesker - inkludert sengeliggende eldre og barn - trengte mat og evakuering.

Chang Khlan Road og nattbasaren lå mer enn en meter under vann. Lokale innbyggere og besøkende ble strandet.

Flomvannet oversvømte også motorveien Chiang Mai-Lampang og Chiang Mai-Lamphun Road fra sent lørdag kveld. Mange biler sto parkert på Saraphi-knutepunktet, og isolerte bilister ba om mat og evakuering. Mahidol Road som fører til Chiang Mai flyplass ble også oversvømmet.

Thailands statsjernbane har innstilt togtrafikken nordover fra Bangkok til Lampang-provinsen på grunn av de store oversvømmelsene i Chiang Mai.

Chiang Mai var blant de 20 provinsene som ble rammet av oversvømmelser på søndag, ifølge Department of Disaster Prevention and Mitigation.

Øverst Redningsmannskaper fra Huk 31-stiftelsen i Nakhon Ratchasima evakuerer en eldre beboer fra et oversvømt hus i Muang-distriktet i den thailandske Chiang Mai-provinsen på søndag. (Foto: Huk 31-stiftelsen)

Kilde: Bangkok Post
RSS