Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Fem thailanske kulturminner potensielt nye verdensarvsteder



Til sammen fem kulturminner over hele Thailand har blitt lagt til på en tentativ Unesco-liste over potensielle nye verdensarvsteder.

Den siste oppføringen, den femte, var den historiske klyngen av byer og tilstøtende steder knyttet til Songkhla-sjøen i den sørlige provinsen Songkhla.

Godkjenningen av Songkhla-byklyngene ble gjort under den 46. sesjonen i verdensarvkomiteen i New Delhi på lørdag - samme dag som Unesco skrev inn Phu Phra Bat Historical Park i den nordøstlige provinsen Udon Thani som verdensarvsted, sa Chai Watcharong.

Den "tentative" listen er en oversikt over eiendommer som et land har til hensikt å nominere til Unescos verdensarvliste.

En plass på den tentative listen er ingen garanti for å få verdensarvstatus.

Fire andre steder på den tentative listen er
  • Wat Phra Mahathat Woramahawihan i den sørlige provinsen Nakhon Si Thammarat (oppført 28. august 2012) 
  • Chiang Mais historiske og kulturelle steder (9. februar 2015) 
  • Wat Phra Tat Phanom i den nordøstlige provinsen Nakhon Phanom (2. februar 2017) 
  • Phimai, dens "kulturelle rute" og de tilknyttede templene Phanomroong og Muangtam (11. april 2019). 
I den forbindelse sa regjeringen gir gratis entre til Phu Phra Bat Historical Park fra og med i dag og frem til 12. august, for å feire landets femte Unesco-verdensarvsted.

– Viinviterer publikum til å gratulere og feire utnevnelsen av Phu Phra Bat som Thailands nye verdensarvsted. Dette er nok en suksess i implementeringen av en politikk for å styrke landets kulturelle konkurransefortrinn sammen med bevarings- og utviklingsarbeid", heter det fra regjeringshold.

Øverst: Buddhister i Nakhon Si Thammarat deltar på en Hae Pha Khuen That-feiring på Makha Bucha-dagen i Wat Phra Mahathat Woramahawihan, provinsens viktigste buddhisttempel, i februar 2019. (Foto: Nujaree Raekrun)

Kilde: Bangkok Post

RSS