Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Tørke på Phi Phi Island kan føre til stengninger



Lokalbefolkningen på Phi Phi Phi Island har ikke hatt nok ferskvann til sine behov de siste to månedene, noe som har ført til at man vurderer midlertidig stenging av noen forretningsvirksomheter dersom tørkeperioden fortsetter.

Ferieøya i Krabi står overfor nok en ferskvannsmangel etter at lignende hendelser har inntruffet i høysesongen for turister de siste årene.

Sanphet Sisawat, president i Krabi Tourism Association, forteller til Bangkok Post at det private selskapet som leverer vann til husholdninger, forretninger, restauranter, hoteller og feriesteder på øya, har sluttet å levere ferskvann siden 23. april fordi vannreserven er i ferd med å ta slutt.

Noen forretningsdrivende på øya har blitt tvunget til å kjøpe råvann fra sentrumsområdene i Krabi.

En lokal kilde avslørte også at selv store hoteller, feriesteder og bedrifter på øyene var i ferd med å gå tomme for vann fra sine egne brønner. Noen vurderte å stenge midlertidig hvis situasjonen ikke bedres små regnskyll.

Sanphet sa at situasjonen har påført reiselivsbransjen på øyene stor skade, ettersom mange har avbestilt planlagte hotell- og turprogrammer.

For å kompensere operatørene sa Sanphet at myndighetene i Krabi-provinsen hadde bedt marinen om å levere 100.000 liter ferskvann per tur fra sin base i Phuket.

Han sa at myndighetene også vurderte å leie inn private logistikkskip for å forsyne lokalbefolkningen med 200.000 liter vann per tur.

På Krabis fastland sa en kilde at mange områder hadde opplevd en lignende tørkesituasjon som på ferieøya.

Til tross for de lokale myndighetenes forsøk på å utnytte råvannet i reservoarene og en anmodning om kunstig regn, sier kilden at vannstanden i reservoarene nå er svært lav.

Krabi Provincial Waterworks Authority skal ha utarbeidet en tredelt plan for å avbøte situasjonen, der den første fasen innebærer korttidsleie av tre mobile vannproduksjonsanlegg, ifølge kilden.

Øverst: Vannet i det fem rai store området som tilhører et privat selskap på øya Phi Phi Phi, er i ferd med å tørke ut. Selskapet har ikke å levert springvann siden 23. april. (Foto: Khon Krabi Facebook-side)

Kilde: Bangkok Post


RSS