Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Sterk baht en utfordring for Pattaya-turismen



Den fortsatt sterke thailandske baht-kursen, som for tiden ligger på rundt 33 baht per amerikanske dollar, skaper nye utfordringer for Pattayas lokale turistindustri.

Som en av Thailands mest populære destinasjoner er Pattaya i stor grad avhengig av internasjonale besøkende. Selv om den sterke valutaen har gjort det dyrere for utenlandske turister å reise til Thailand, har det ikke ført til en betydelig nedgang i besøkstallene, ettersom bedriftene har funnet måter å tilpasse seg på.

Sanphet Suphabhawornsathien, rådgiver for Thai Hotels Association Eastern Chapter (THA), kommenterte nylig problemet, og erkjente at selv om valutakursen påvirker turismen, har den ikke ført til noen stor nedgang.

– Turistbedriftene i Pattaya har tilpasset seg i løpet av de siste 2-3 årene, spesielt etter pandemien, sier Sanphet.

Han bemerker at forbrukeratferden har endret seg, og at turister i økende grad velger siste-minutt-bestillinger og direkte hotellreservasjoner, utenom de tradisjonelle reisebyråene.

Han understreket at høysesongen fra oktober til januar fortsatt er en nøkkelperiode for Pattayas turisme, og at russiske turister utgjør en stor andel av de besøkende som søker varmere klima.

Mens prisen fortsatt er en avgjørende faktor for korttidsturister, benytter langdistanseturister seg ofte av kampanjepakker som tilbys i samarbeid med turoperatører. Disse strategiene har hjulpet hoteller og reisebyråer med å holde seg konkurransedyktige i et marked i rask endring.

Sanphet påpekte at den sterke bahten bare er én av mange faktorer som påvirker turistnæringen.

Han trekker frem andre utfordringer, som svingende reisemønstre, uforutsigbart vær og økte flykostnader på grunn av stigende drivstoffpriser.

– Naturkatastrofer spiller også en viktig rolle når det gjelder å påvirke turistenes reisebeslutninger, legger han til.

Til tross for disse hindringene berømmet Sanphet Pattayas bedrifter for å være robuste, og bemerket at mange har gått fra strategier fra før pandemien til mer fleksible servicemodeller som leverer tjenester fra uke til uke.

Han forklarte videre at selv om valutasvingninger kanskje ikke avskrekker turister fra å besøke Pattaya, påvirker de hvor mye besøkende bruker og hvor de velger å bo.

Pattaya er likevel fortsatt et populært reisemål for både thailandske og internasjonale turister, med et bredt utvalg av overnattingssteder og aktiviteter for alle budsjetter.

Øverst: Sanphet Suphabhawornsathien, rådgiver for Thai Hotels Association Eastern Chapter, diskuterer effekten av den sterke bahten og endret forbrukeratferd på Pattayas turistsektor.

Kilde: Pattaya Mail
RSS