Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Hakparn: – Landsby-sjefen sitter fast på kroken



Nestlederen for det nasjonale politiet, Surachate Hakparn, kjent under kallenavnet "Big Joke", sa etter et møte med statsminister Srettha Thavisin i dag, søndag, at en tidligere landsbyleder som er arrestert for drapet på en politimann under en fest, ikke vil gå fri, ettersom det finnes sterke bevis mot ham og serveren til overvåkningskameraet er funnet, skriver Sanook.com.

Etter å ha blitt orientert om denne saken ba Srettha ham om å slå hardt ned på mafiaen og de som har innflytelse i visse områder, slik at folk kan føle seg trygge.

Han la til at den våte serveren, med bilder fra overvåkningskameraer i huset til den tidligere landsbylederen Praween Chanklai, der Thananchai Manmak, eller Nong Thapha, 45, skjøt og drepte Siwakorn Saibua og skadet politimannen Wasin Panpee er blitt tørket, men det vil ta tre til fire dager å få tak i informasjonen.

Praweens eiendeler er imidlertid ikke beslaglagt så langt, fordi dette ikke faller inn under det lovbruddet han er siktet for. Det gjenstår likevel å undersøke om han har konspirert med andre i anbudskonkurranser og om han har vært involvert i hvitvasking av penger.

Surachate sa også at de rundt 25 politimennene som deltok på festen, kan deles inn i tre grupper. Den første gruppen er de som bare stakk av, noe som er pliktforsømmelse.

Den andre gruppen ødela bevisene og hjalp landsbysjef å flykte. Den tredje gruppen brakte den skadde politimannen til sykehus.

Han legger til at denne saken ikke er komplisert og at den bør være avsluttet i løpet av en ukes tid.

Charoonkiat Charoonkiat Pankaew, fungerende sjef for Highway Police, undertegnet i dag en ordre om å suspendere fire politimenn under hans kommando som var blitt arrestert i denne saken.

Dette skjer etter at politisjefene i Nakhon Pathom- og Samut Sakhon-provinsene har suspendert to andre politimenn, slik at det totale antallet nå er seks.

Kilde: Thai Newsroom - Foto: Sanook

RSS