Stacks Image 919

Yingluck feirer det nordthailandske kjøkkenet fra London



Thailands tidligere statsminister Yingluck Shinawatra, som er på flukt, postet på Facebook at hun nylig spiste på en restaurant i London som serverer Khao Soi, en signaturrett fra Nord-Thailand.

"Restaurantens navn er «Khao Soi», men uttales Khao Soi-I, for å høres ut som et japansk ord", nente Yingluck i posten, melder Thai PBS.

Hun hadde med seg sin 22 år gamnle sønn Supasek Amonrchat til middagen.

"Jeg er glad, på vegne av thailandske nordboere, for at vår Khao Soi-rett har blitt så populær i London, å dømme etter den lange køen på restauranten", skrev hun.

Hun nevnte også TasteAtlas, en opplevelsesbasert reiseguide på nettet for elskere av tradisjonell mat, som i april rangerte Khao Soi på sjetteplass blant de 100 beste rettene i verden.

Yingluc (ja, det er Thaisins søster) lever nå i eksil, etter at hun flyktet fra Thailand i 2017, bare dager før hun ble dømt (in absentia) for uaktsomhet i forbindelse med gjennomføringen av det omstridte ristilskuddsprogrammet.

Shinawatra-familien har dype røtter i nord, særlig i Chiang Mai-provinsen, som i årevis har vært regjeringspartiet Pheu Thais høyborg.

Kilde: Thai PBS
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand