Stacks Image 919

Små detaljer må løses for visumfrie reiser i Sørøst-Asia



Thailands initiativ for å sikre en «6 land, 1 destinasjon»-visumpolitikk med sine naboer har fått god mottakelse av deltagende land, men det er noen detaljer som gjenstår.

Hvis dette blir gjennomført, vil det fremme turisme og økonomisk samarbeid mellom Thailand, Kambodsja, Laos, Malaysia, Vietnam og Brunei.

I tråd med «Schengen-prinsippet» vil ett enkelt visum gi rett til innreise til andre stater, skriver Pattaya Mail.

Djevelen skjuler seg selvfølgelig i detaljene, som det ennå ikke er oppnådd enighet om.

Vietnam har for eksempel notorisk kompliserte immigrasjonsregler, mens Kambodsja krever en turistavgift på 30 dollar for utlendinger utenfor ASEAN-nettverket.

Laos har en avgiftsstruktur for innreise ved sine grensestasjoner, men har nå tilsynelatende blitt enige med Thailand om å droppe avgiftene av hensyn til en forventet økning i turisme og handel over landegrensene.

Hoang The Han, generaldirektør for Dai Vet International Tourism, sa at Vietnam hadde mest å tjene på «6 land, 1 destinasjon»-politikken, ettersom statsborgere fra bare 25 land for øyeblikket har adgang uten problemer.

Thailand, derimot, tillater visumfri og gratis innreise for 93 land. For tiden besøker 70 millioner turister regionen hvert år, og Thailand og Malaysia står for mer enn halvparten av de anslåtte inntektene på 90 milliarder dollar.

Professor Thitinan Pongsudhirak ved Chulalongkorn-universitetet sier at det er flere sikkerhetsproblemer som må løses, ettersom medlemslandene hadde svært ulik innvandringspolitikk.

Thailand vil for eksempel neste år innføre et krav ETA, automatisert innreise for alle visumfrie reiser. Men autorisasjonen er spesifikk for Thailand. Hva skjer i henhold til den foreslåtte politikken hvis en turist først reiser inn i Kambodsja, men deretter krysser over til Thailand?

Det thailandske utenriksdepartementet mener at alle problemer knyttet til dette kan løses, men at den første «6 land, 1 destinasjon»-politikken sannsynligvis vil være en bilateral avtale med Vietnam eller Kambodsja.

En rask løsning i hele regionen er usannsynlig.

Det må derfor oppnås enighet om en database for identifisering av kriminelle elementer som vil være raske til å utnytte uklarheter i bestemte land.

Kilde: Pattaya Mail
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand