Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Move Forward anklager valgkommisjonen for å nekte de å forsvare seg



Partiet Move Forwards rådgivende leder, Pita Limjaroenrat, anklaget i dag valgkommisjonen (EC) for å praktisere dobbeltmoral ved å hastebehandle saken om partiets oppløsning i grunnlovsdomstolen, uten å gi partiet mulighet til å forsvare seg.

Det største opposisjonspartiet har kjempet for å unngå å bli oppløst, og for å unngå at partiets eksekutivkomité blir utestengt fra politikken i ti år av grunnlovsdomstolen, fordi partiet angivelig har forsøkt å styrte det konstitusjonelle monarkiet gjennom sitt valgløfte om å endre landets lèse majesté-lov.

Pita sa at valgkommisjonen begjæring til charterdomstolen er ulovlig, fordi den sentrale påstanden er basert på domstolens kjennelse 3/2567, datert 31. januar, som er en separat sak.

Han viste til charterdomstolens kjennelse fra 2010, som avviste kommisjonens krav om oppløsning av partiet Demokratene, med henvisning til at valgkommisjonen hadde omgått noen prosedyrer.

Tidligere partileder i Move Forward, Pita, sa at valgkommisjonen begjærte partiet oppløst uten å gi de mulighet til å forsvare seg, og at begjæringen derfor er ugyldig.

Partiet har tilbakevist kommisjonens beslutning om å gå videre til charterdomstolen, blant annet ved å bestride valgkommisjonen myndighet til å gjøre dette og alvorlighetsgraden av de foreslåtte straffene i forhold til de påståtte lovbruddene.

Retten skal etter planen behandle saken 3. juli og 9. juli.

Kilde: Thai PBS
RSS