Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Fem gassflasker i brannbussen var ikke registrert



De første funnene viste at skolebussen, som tok fyr i går og førte til at et tjuetalls elever og lærere omkom, var utstyrt med 11 gassflasker, men bare seks av dem var riktig registrert.

De resterende fem ikke var oppført i den offisielle registreringen, sier fungerende politisjef, Kitrat Phanphet på en pressebriefing.

Før han innledet briefingen, ba han alle de fremmøtte om å holde et minutts stillhet for å hedre ofrene som mistet livet i hendelsen.

Han sa at politiet, i samarbeid med landet biltilsyn hadde inspisert kjøretøyet og relaterte detaljer for å finne årsaken til brannen.

– Det vil bli gjennomført ytterligere rettsmedisinske undersøkelser for å kartlegge detaljene. Hvis det viser seg at enkeltpersoner eller selskaper har gjort noe galt, vil det thailandske politiet iverksette rettslige skritt så langt det lar seg gjøre, sier han.

Han sa at politiet hadde pågrepet bussjåføren i går og tatt ham inn til avhør. Han er siktet for «hensynsløs eller uaktsom kjøring som kan sette personer eller eiendom i fare, noe som kan føre til død eller personskade, og for å ha flyktet fra stedet uten å tilby hjelp, uten å identifisere seg og uten å rapportere hendelsen til myndighetene, noe som har ført til en annen persons død».

Den mistenkte har i første omgang tilstått anklagene.

Politiet sier at bussen ble registrert første gang 19. februar 1970, noe som betyr at den har vært registrert i 54 år. Den ble omregistrert 26. oktober 2018 på grunn av modifikasjoner på chassisrammen og andre endringer.

Kitrat overbrakte på vegne av Royal Thai Police sine dypeste kondolanser til familiene til ofrene og de skadde.

Kilde: The Nation

RSS