Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Søppelet hoper seg opp på Phuket



Thailands mest populære ferieøy søker bedre måter å kvitte seg med søppelet på, som øker i omfang i takt med at turismen har gjenoppstått etter pandemien.

Hver dag blir 1.100 tonn søppel kjørt til et avfallshåndteringsanlegg i provinsen. Det er en økning fra 742 tonn i 2022 og 961 tonn i fjor, ifølge tall fra provinsens statistikkontor og forurensningskontrollavdeling.

Viseguvernøren diskuterte utfordringene provinsen står overfor på det 25. Inter-Islands Tourism Policy Forum, som har brakt 150 globale reiselivsledere og beslutningstakere til Phuket for å diskutere fremtidens turisme, bærekraftsutfordringer og strategier for å bygge motstandskraft mot klimaendringer.

Ifølge provinsen hadde Phuket 418.000 fastboende innbyggere i 2021. Tallet inkluderer ikke personer som kommer utenfra provinsen og andre land som jobber på øya.

Ifølge tall fra turist- og idrettsdepartementet tok øya imot 11 millioner lokale og utenlandske turister i fjor, sammenlignet med 5,7 millioner i 2002.

Provinsen har bare ett forbrenningsanlegg som drives av Phuket kommune, og som bare kan håndtere rundt 900 tonn søppel daglig. Resten blir sendt til søppelfyllinger rundt om på øya. Bare 10 % av søppelet i Phuket blir resirkulert, og 60 % er organisk avfall, ifølge myndighetene .

Byen ber om hjelp fra frivillige og miljøbevisste innbyggere til å delta i en kampanje for å redusere søppelmengden ved å omdanne organisk avfall til kompost eller jordforbedringsmidler i stedet for å transportere det til deponier.

Kommunen startet et forsøk med en «søppelbank» i Samakkee Samkong-samfunnet tidlig i år for å resirkulere avfall og søppel. Hvis forsøket er vellykket, vil det bli utvidet til andre steder, melder Thai PBS.

Øverst: Phuket ønsker turister fra hele verden velkommen. De 11 millioner lokale og utenlandske besøkende som kom i fjor, var dobbelt så mange som for 20 år siden. Men flere besøkende betyr mer søppel for øyprovinsen å håndtere. (Foto: Thailands turistmyndighet)

Kilde: Bangkok Post

RSS