Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailand vil fortsatt rekriminalisere cannabis



Thailands helseminister, Somsak Thepsutin, sier idag, onsdag, at en spørreundersøkelse blant rundt 100.000 mennesker viste at 80 prosent av de spurte ønsket en rekriminalisering av cannabis, og at han vil følge opp dette.

Somsak Thepsutin sier onsdag at Food and Drug Administration gjennomførte opinionsundersøkelsen for departementet fra 11. til 25. juni. Det var rundt 100.000 respondenter.

Ifølge helseministeren støttet 80 % av respondentene en rekriminalisering av cannabis.

Somsak sier at han vil gå videre med en rekriminalisering, men at narkotikakontrollnemnda skulle ta den endelige avgjørelsen. Deretter vil han, som helseminister, utstede et varsel om dette.

– De fleste aktører vil ikke ha noe problem, men de som ønsker å bruke cannabis til rekreasjon, vil få et problem. Regjeringen ønsker uansett ikke at det skal brukes til rekreasjon, sier Somsak.

Ministeren sier at regjeringen støtter bruk av cannabis for medisinske, helsemessige og økonomiske fordeler og at relevante forskrifter vil bli utstedt.

Prasitchai Nunual, generalsekretær i Writing Thai Cannabis' Future pro-cannabis-gruppe, sa at gruppen hans vil uttrykke sin motstand mot politikken i departementet fredag.

Bhumjaithai-partiet, som nå er en del av denne koalisjonsregjeringen, presset med suksess på for avkriminalisering av cannabis i juni 2022 under den forrige regjeringen. Det førte til at cannabisbutikkene i lande vokste fram som paddehatter, og medisinske myndigheter er bekymret for de negative konsekvensene, særlig for unge mennesker. Det medisinske rådet advarte om at cannabis hadde langsiktige negative effekter på hjernens vekst og utvikling hos barn.

I forrige måned sa Somsak at cannabisbruken blant unge voksne hadde tidoblet seg i løpet av de to årene som har gått siden det ble avkriminalisert.

Bhumjaithai-leder Anutin Charnvirakul var helseminister i 2022 og er nå innenriksminister og visestatsminister og leder narkotikakontrollstyret.

Øverst: Politiet holder vakt ved Government House mens cannabisforkjempere protesterer mot regjeringens plan om å omklassifisere planten som narkotika, den 10. juni. (Foto: Chanat Katanyu)

Kilde: Bangkok Post

RSS