Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Avslørte falsk medisin- og narkotikafabrikk i Bangkok



Thailandsk politi sammen med landets mattilsyn (FDA) gjennomført en razzia mot en fabrikk som produserte forfalskede medisiner og leppepomade i Thung Khru-distriktet i Bangkok.

I fabrikken ble det funnet en død øgle i en kokende gryte, melder TV Channel 7 og avisen Thai Rath i dag.

Etterforskningen ble satt i gang etter at FDA oppdaget at varenummeret på et smertestillende legemiddel som ble solgt på et apotek, stemte overens med varenummeret på en eksportforsendelse.

Dette førte til en razzia mot et lager i Soi Pracha Uthit 76, der det ble beslaglagt 44.000 tabletter med metylfenidat, solgt under merkenavnet Ritalin, et sentralstimulerende middel for sentralnervesystemet, 2.900 uregistrerte Viagra-piller, falske urteprodukter, et smertestillende merke, leppepomade og 20.000 flasker med ulovlig formalin, for å nevne noe.

Verdien av de beslaglagte forfalskede legemidlene er på rundt 30 millioner baht.

I avhør sa fabrikkeieren (55), at han ikke produserte disse legemidlene, men kjøpte dem for å pakke dem om og selge dem, og at han har drevet denne virksomheten i 10 år.

Politiet og FDA har imidlertid bekreftet at denne fabrikken har forfalsket produksjonsdokumenter for legemidler, og det er beslaglagt mye bevismateriale.

Ytterligere etterforskning blir nå iverksatt.

Øverst: Fabrikken som produserer falske legemidler, med en øgle funnet i en kokende gryte. Foto: Thai Rath

Kilde: Thai Newsroom
RSS