Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Stenger strømmen til Bangkok-kjøpesenter



Bangkoks kjøpesenter Tang Hua Seng i Bang Phlat-distriktet stenger dørene etter 62 års drift.

Stengingen, som trer i kraft fra tirsdag, følger Metropolitan Electricity Authoritys beslutning om å kutte strømmen til det 12-etasjes kjøpesenteret.

Selskapet bak kjøpesenteret opplyser at stengingen er midlertidig, og at det er planer om å åpne igjen når forhandlingene med nye investorer er avsluttet.

Tang Hua Seng, som åpnet sin første filial i Bang Lamphu-området i 1962 og utvidet til Thonburi i 1991, har slitt økonomisk de siste årene. Selskapet har rapportert tap på rad, inkludert 122,47 millioner baht i 2017, 93,52 millioner baht i 2019 og 43,78 millioner baht i 2021, drevet av fallende kundetall og økende konkurranse fra andre butikker.

Kjøpesenteret ble auksjonert bort tidligere i år av Legal Execution Department for rundt 900 millioner baht, noe som er lavere enn den anslåtte verdien på 1 milliard baht. Selskapets Bang Lamphu-filial ble også auksjonert bort for 300 millioner baht flere år tidligere.

Ledelsen i Tang Hua Seng har fortsatt håp om at Thonburi-filialen snart vil åpne igjen når nye investeringsavtaler er sikret, selv om det ikke er gitt noen spesifikk tidsramme.

Kilde: NBT
RSS