Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

18 varer og tjenester thaiene ikke kan kjøpe



Det er atten produkter og tjenester på listen som thaiene ikke kan kjøpe for «pengedryss»-utdelingen senere i år, ifølge handelsminister Phumtham Wechayachai.

Dette er lotterilodd, alkoholholdige drikker, tobakksprodukter, cannabis, kratom, produkter fra cannabis og kratom, suvenirkuponger, kontantkuponger, gull, diamanter, edelstener, fyringsolje, naturgass, elektriske apparater, elektronisk utstyr og kommunikasjonsenheter.

Med andre ord kan du kjøpe våpen og ammunisjon - men ikke en mobiltelefon.

Phumtham sa imidlertid at listen kan revideres om nødvendig, spesielt hvis det er noen produkter som er essensielle for dagliglivet eller for å skape arbeidsplasser.

Ministeren avviste påstandene om at det er de store virksomhetene som vil tjene mest på ordningen, og hevdet at den vil fokusere på mindre virksomheter som uavhengige detaljister, dagligvarebutikker, nærbutikker, Blue Flag-kjeder og kooperative butikker, med unntak av de store detalj- og engrosforretningene og varehusene.

Phumtham sa at alle relevante departementer nå er klare for registrering av virksomheter som ønsker å ta del i ordningen.

Han opplyste at det er rundt 146.000 Blå flagg-utsalg, 5000 Blå flagg-spisesteder og rundt 400.000 utsalgssteder, inkludert matbutikker, som er kvalifisert til å delta.

Registreringen av enkeltpersoner og bedrifter skal etter planen starte i august.

Den 23. april 2024 godkjente regjeringen i prinsippet "pengedryss"-ordningen i form av en digital lommebok, som har som mål å stimulere økonomien, fremme pengesirkulasjonen på hvert enkelt sted og lette levekostnadene for befolkningen. Ordningen gir 10 000 baht i digital valuta til thaier over 16 år, med en årlig inntekt på under 840 000 baht og bankinnskudd på under 500 000 baht. Mottakerne forventes å bruke dette beløpet via en digital lommebok hos lokale deltakende virksomheter i 878 distrikter. Ordningen er et politisk valgløfte fra den sittende regjeringen.

Kilde: Thai PBS
RSS